Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
12.09.2019
13:18
Foto: MRD Dobova
Minuli vikend je bila Dobova rokometno obarvana. V petek je v prostorih lovskega doma Gabrje potekala volilna skupščina Moškega rokometnega društva Dobova (MRD Dobova), v soboto pa prva tekma 1. lige.

Nova sezona 1. slovenske rokometne lige

Dobova postal stabilen prvoligaš

Dobovski rokomet se je v preteklosti že uvrščal v sam vrh slovenskega rokometa tako v članski kot tudi kadetski in mladinski kategoriji. Postopna gradnja ekipe na realnih temeljih je v zadnjih letih pripeljala do občutnega dviga kakovosti dobovskega rokometa – po 15 letih »suše« je v zadnjih petih letih MRD Dobova postal stabilen prvoligaš. Edini posavski prvoligaš.

Opravili uspešno delo

"V zadnjem štiriletnem mandatu smo bili zelo uspešni. Velika zahvala članom društva, staršem, trenerjem, sponzorjem in članom uprave MRD Dobova," je na volilni konferenci povedal Mišo Kostevc, direktor kluba. V nadaljevanju je predstavil poročilo mandatnega obdobja, ki ga je je soglasno z Upravo gradil na delu z mladimi, iskanju dodatnih virov financiranja, vzpostavitvi odličnega trenerskega kadra na vseh ravneh, razvoju mladinske selekcije in utrditvi stabilne prvoligaške članske ekipe: "V naši mali šoli rokometa fantom in dekletom, starim od 6 do 12 let, nudimo možnost seznanitve ter ukvarjanja s to atraktivno in nacionalno uspešno športno panogo. Glavni namen male šole rokometa je popularizirati rokomet med mladimi, jim ponuditi kvalitetno vadbo in vključene vadeče usmerjati v zdrav način življenja, športen način obnašanja ter varen način preživljanja prostega časa. Malo šolo rokometa izvajamo na sedmih OŠ, najobetavnejšim nudimo brezplačen prevoz na treninge v Dobovo, kjer imajo mladi rokometaši priložnost trenirati na zahtevnejši ravni. Vadeči imajo možnost trenirati z najsodobnejšo in kvalitetno opremo. Vsako šolsko leto imamo približno 100 vadečih otrok. MRD Dobova razvija ekipe vseh starosti: cici rokomet, mlajši dečki, starejši dečki,kadeti, mladinci in člansko ekipo. Vsi trenerji imajo licence trenerjev rokometa oziroma licence višjih trenerjev rokometa. Dolgoročnemu cilju posavskega jedra rokometa v Dobovi postopoma uspešno sledimo, saj je kadetska selekcija minulo tekmovalno sezono v kadetski ligi zaključili na odličnem 8. mestu in zmagali na dveh mednarodnih turnirjih. Fantom je bil dodeljen status kategoriziranega športnika pri OKS in sicer za mladinski razred. Članska ekipa je sezono končala na 8. mestu lestvice državnega prvenstva."

2019 – 2023 nadaljnji razvoj zastavljenih prednostnih področij

Po izglasovani zaupnici za novo mandatno obdobje, je stari novi direktor MRD Dobova Mišo Kostevc predstavil program dela 2019 – 2023. Tudi v prihodnje bo društvo temeljilo na delu z mladimi in ohranitvi standardov male šole rokometa. Načrtujejo finančno stabilnost in si želijo boljših pogojev za treninge in tekme, kar pa jim bo, po besedah prisotnega župana Ivana Molana, omogočeno v sklopu celovite energetske prenove ŠD Dobova. "Dolgoročni cilj pa je razviti t.i. domače/posavsko igralsko jedro, kar bomo dosegli z močno podporo mladinski ekipi in nadaljnjim vložki v prvoligaško člansko ekipo, ki je na nek način promotor dobovskega rokometa in zaradi katere si mladi še bolj želijo vstopati v rokometni svet," je zaključil Kostevc.

Uvod v sezono z zmago proti Kopru

V soboto se je na domačem parketu odvila prva tekma 1. NLB rokometne lige v tekmovalni sezoni 2019/2020, kjer so domačini MRD Dobova premagali zahtevnega nasprotnika RK Koper. Borbena igra, nepopustljivost in zbranost skozi celotno srečanje so rezultirale, da sta točki ostali v domači dvorani.

MRD Dobova

brežice
dobova
rokomet

Pridružite se nam

Novice iz Posavja