Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
29.04.2019
21:50
Foto: Karate klub Brežice
Zadnji teden v aprilu je Karate zveza Balkana pod okriljem WKF in EKF v Srbiji v Čačku organizirala 21. člansko prvenstvo Balkana v karateju za leto 2019.

Člansko prvenstvo Balkana Za slovensko člansko reprezentanco je zelo uspešno nastopila Nastja Galič, članica Karate kluba Brežice. Dosegla je odlično peto mesto, kar je bila ponovno najboljša slovenska kataška uvrstitev v članski konkurenci. Nastja se je izkazala tudi z najvišjimi dobljenimi ocenami na velikih tekmovanjih doslej. Poleg Nastje so slovensko reprezentanco zastopali tudi Nia Ganzitti (11. mesto), Jan Hartl (7. mesto) in Bor Hartl (9. mesto) ter Nejc Sterniša (13. mesto), zmagala pa sta predstavnica Srbije Bojana Mladežič v ženski in Turk Enes Ozdemir v moški konkurenci.

Po novem sistemu Tekmovanje v katah je potekalo po novem sistemu. Dekleta so nastopila v dveh skupinah po deset tekmovalk, od katerih so lahko v naslednji krog napredovale le štiri. Države Balkana so tradicionalno zelo močne v karateju in tudi v svetovni konkurenci veliko pomenijo, zato je bilo treba napeti vse moči za vsak preboj naprej. Nastja je nastopila kot zadnja v prvem krogu in že na začetku s svojo izvedbo kate Annan pokazala, da res sodi med najboljše, saj je dobila tretjo najvišjo oceno od vseh, in sicer 23,40.

S svojim nastopom na velikem tekmovanju je Nastja ponovno dokazala svoje izjemno znanje karateja, ki ga je takoj po vrnitvi začela deliti s svojo mlado klubsko naslednico, kadetinjo Elo Petan, ki se te dni pripravlja na pomemben reprezentančni nastop na Cipru (Youth League Limassol), kjer se bo borila za nastop na mladinskem svetovnem prvenstvu.

V drugi krog se je uvrstilo le osem najboljših. Nastja je ponovno odlično izvedla kato Paiku in prejela še višjo oceno kot prej (23,48). Kot druga v svoji četverici se je tako prebila v boj za bronasto kolajno. V dvoboju proti odlični in izkušeni prvakinji Hrvaške Vladki Kiuk je izvajala kato Suparimpei in prejela visoko oceno 24,20. Nasprotnica pa je ravno tako prikazala vrhunski nastop in Nastjo prehitela za 0,6 točke ter ji prevzela tretje mesto. Nastja je športno čestitala navdušeni nasprotnici in že dolgoletni znanki, s katero sta je prijateljsko objeli.

Karate klub Brežice

brežice
borilni športi
fotogalerija

Pridružite se nam