Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
01.04.2019
14:48
Foto: Karate klub Brežice
V četrtek, 28. marca 2019, je Športna zveza Brežice v Domu kulture Brežice na prireditvi Športnik leta 2018 nagradila najboljše športnike v preteklem letu.

Strokovno nagrado komisije je kot najboljša športnica v letu 2018 več kot zasluženo prejela Nastja Galič, članica Karate kluba Brežice. Z osvojenim 9. mestom na evropskem članskem prvenstvu 2018 v Novem sadu je dosegla najboljšo kataško člansko uvrstitev Slovenije vseh časov. Poleg tega je Nastja v svoji 15-letni karieri dosegla ogromno odličnih uvrstitev in množico medalj na velikih tekmovanjih, tudi že v mladinskih selekcijah.

Nastja je izjemna karateistka, ki poleg lastnega uspeha skrbi tudi za svoje naslednike in naslednice ter jim nesebično predaja največje skrivnosti svetovnega tekmovalnega karateja. Ozavešča jih o tem, da je pot do uspeha včasih tudi zelo dolga in vijugasta. Uči jih, da je včasih že pot sama cilj. Nastja je sicer uspešna študentka 1. letnika magistrskega študija psihologije na FF Ljubljana, ki se za protiutež in lastno zadovoljstvo uči tudi solopetje. Kot pevka in violinistka nastopa na pomembnih in tudi dobrodelnih prireditvah v občini in v širšem slovenskem prostoru. Karateisti KK Brežice smo na svojo vzornico več kot ponosni.

Priznanja Športne zveze Brežice so tokrat prejeli tudi karateisti KK Brežice, ki so v preteklem letu posegli po odličjih na državnih prvenstvih, pokalnih tekmah in večjih mednarodnih turnirjih, in sicer Metka Galič, Mateja Petančič, David Matija Lavrič, Jaka Cerjak, Ela Petan, Ana Sever, Ivana Lukič, Tomaž Dvornik, Ema Sever, Nika Omerzu in Sebastjan Lašič.

Kulturno-umetniški del prireditve so tokrat pripravili dijaki Gimnazije Brežice, in sicer glasbeni trio Veronika Strnad, Maruša Ferenčak in Žan Bračun, voditelja Zala Rostohar in Aljaž Arh, plesalka Aneja Ljubič ter navijaška skupina Gimnazije Brežice.

Slavnostni govorniki in podeljevalci so bili mag. Borut Kolarič, v. d. namestnika generalnega sekretarja Olimpijskega komiteja Slovenije, državnozborski poslanec Igor Zorčič, podžupan Občine Brežice Jure Pezdirc in predsednik športne zveze Brežice Stane Tomše.

KK Brežice
Foto: KK Brežice

brežice
borilni športi
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja