Skip to main content
V Posavju 4.4° C Četrtek, 25. 2024
10.04.2019
17:25
Foto: ePosavje.com
V drugi tekmi 26. kroga 1. slovenske nogometne lige na Stadionu Matija Gubec so krški nogometaši gostili vodilne na lestvici, nogometaše Maribora. Tekmo je odločil zadetek Vrhovca v 16. minuti.

NK Krško : NK Maribor
0:1 (0:1)

Semafor:

  • 0:1 - 16. min - Vrhovec (NK Maribor)

NK Krško:
Frelih, Štefulj, Ilić, Cetina, Batarelo (od 82. Zakrajšek), Perić (od 74. Sokler), Kordić (od 88. Vekić), Da Silva, Jandrek, Vukušić, Volaš.

NK Maribor:
Pirić, Viler, Ivković, Rajčević, Milec, Derviševič, Vrhovec, Cretu, Hotić (od 79. Vršič), Zahovič (od 86. Bajde), Mlakar (od 71. Tavares).

NK Krško   NK Maribor
8 Streli 13
2 Streli v okvir vrat 6
5 Koti 7
0 Prepovedani položaji 3
13 Prekrški 17
2 Rumeni kartoni 3
0 Rdeči kartoni 0
46 Posest žoge v %) 54

Tekmo v 16. minuti odločil Vrhovec

Gledalci so na Gubcu videli večkratne državne prvake, vodilno ekipo na lestvici, borbeno igro Krčanov in zadetek Vrhovca. Mariborčani so v uvodnih minutah srečanja stvari takoj vzeli v svoje roke in v 16. minuti prišli v vodstvo, ko se je v krškem kazenskem prostoru najbolje znašel Vrhovec. Prvi polčas se je potem končal z 0:1, v drugem polčasu pa so nato krški nogometaši pritisnili mariborsko obrambo, na koncu več tvegali, a je manjkala tista zadnja podaja in z njo zadetek.

Kako naprej?

Krški nogometaši bodo zdaj v nedeljo, v zadnji tekmi 27. kroga 1. slovenske nogometne lige ob 19. uri gostovali v Novi Gorici.

Panadić: "Pokazali smo, da lahko igramo"

Andrej Panadić, trener NK Krško, je ob tem povedal na RTV Slovenija povedal tudi naslednje. "Pričakoval sem, da bomo igrali kot na začetku - previdno. Mariborčani so 10 točk pred vsemi. Zadetek nas ni šokiral, žoge smo podajali na krila, priložnosti so se nam ponujale, manjkala je tista zadnja podaja. V drugem delu smo pritisnili, gostje so padli v igri in rezultat bi se lahko zelo spremenil. Delamo naprej, moramo biti organizirani do konca in težko pričakuješ, da se lahko proti evropskega Maribora, da se izvlečemo. Ampak pokazali smo, da lahko. Moji nogometaši so morda žalostni, ampak imamo možnosti, da proti nam enakovrednim ekipam naredimo rezultat."

IZ MINUTE V MINUTO:


Kaj sta po tekmi povedala nogometaša iz obeh taborov?

Blaž Vrhovec (NK Maribor): "Te tekme, ki se igrajo za naslov, so vse težke. Tri točke, naš cilj smo dosegli. Bilo je nekaj več tveganja z njihove strani, tekme žal niso zaključili prej, tekme se zmagajo in s tremi točkami gremo domov."

Ante Vukušić (NK Krško): "Čestitam soigralcem na dobri tekmi. Maribor je prvak in najboljši v ligi, pokazali smo, da lahko igramo. Priložnosti nismo izkoristili, to se nam ponavlja iz tekme v tekm. Škoda, moramo nastaviti tako tudi naprej. V prvem polčasu smo igrali dobro, škoda. Pokazali smo disciplino, moramo tako nadaljevati."

Vir: RTV Slovenija


93' KONEC SREČANJA V KRŠKEM. Krško : Maribor 0:1 (0:1).

90' Tri minute dodatka na Gubcu

89' Tavares se je lepo obrnil, z levico sprožil proti krškim vratom, žoga je zletela mimo desne vratnice Frelihovih vrat.

88' MENJAVA pri Krčanih: Vekić na igrišče namesto Kordića.

86' MENJAVA pri Mariborčanih: Zahovič z igrišča, Bajde v igro.

84' Krčani pa še kar grizejo. Zdaj je bil v priložnosti Kordić, žogo le nekako spravil proti mariborskim vratom, strel je bil preslab za kaj več kot le nadaljevanje igre.

82' Še ena super priložnost za Krčane. Z desne je prišel predložek v sredino kazenskega prostora, a je bil Volaš prekratek.

82' MENJAVA pri Krčanih: Zakrajšek namesto Batarela

81' LEPA PRILOŽNOST Krčani so izpeljali super akcijo, menjavali strani levo desno, žoga je nato prišla do Vukušiča, z desnico je udaril v desni spodnji del mariborskih vrat, Pirić je žogo le s težavo odbil v kot.

79' MENJAVA pri Mariborčanih: Hotić z igrišča, namesto njega Vršič

74' Dervišević je z desne močno sprožil v kazenski prostor, krška obramba je dobro posredovala, povrh vsega pa je bil Tavares še v prepovedanem položaju.

74' MENJAVA pri Krčanih: Perić z igrišča, v igro Sokler

71' MENJAVA pri Mariborčanih: Mlakar z igrišča, Tavares na krško zelenico

70' Hitri vlak Alexander Cretu je prehitel tri Krčane, podal na desno do Mlakarja, njegov strel je Frelih ubranil.

66' Krčani so izpeljali lep protinapad s sodelovanjem številnih igralcev, a nihče ni spremljal zadnje podaje Perića z leve strani v sredino igrišča. Krčani dobro stojijo, a Mariborčani še vedno držijo vse niti igre v svojih nogah. 0:1.

60' Kordić je na desni lepo našel Batarela, ta je z zvitim strelom skušal presenetiti Pirića, ki se je izkazal z lepo obrambo in žogo odbil v kot.

56' Vukušić je na robu mariborskega kazenskega prostora vrtel in vrtel, nato pa z levico sprožil proti mariborskim vratom, Pirić je žogo le stežka ukrotil, spolzela mu je iz rok in odletela čez prečko v kot. Domači so imeli lepo priložnost!

46' V Krškem se je začel drugi polčas, zaenkrat brez sprememb v obeh enajstericah.


45' Po prvem polčasu tekme v Krškem so v prednosti gostje iz Maribora. V 16. minuti je z leve v krški kazenski prostor podal Dervišević, po zmedi v Frelihovem kazenskem prostoru pa se je najbolje znašel Vrhovec in goste povedel v vodstvo. Krčani so se v nadaljevanju tekme boljše postavili na igrišču in imeli nekaj časa več žoge v nogah, polčas pa se je končal z minimalno prednostjo nogometašev v vijoličanih dresih.


Kaj sta po prvem polčasu povedala Volaš in Milec?

Dalibor Volaš (NK Krško): "Enostavno vemo, da smo prepoceni prejeli zadetek. Dobro smo se postavili in da nadaljujemo boljše v drugem polčasu. Ko smo dobili malo poguma, smo zaigrali in mislim, da moramo tako zaigrati tudi naprej."

Martin Milec (NK Krško): "Smo zadovoljni, imamo prednost, tekmo dobro nadzorujemo. Videli smo, da imajo dobre protinapade, moramo jih kontrolirati in tako igrati tudi naprej. Ni lahko zdržati takšnega pritiska čez celotno tekmo, mogoče tekmecu predati navidezno kontrolo in gremo previdno v drugi polčas."

Vir: TV Slovenija

26. krog 1. SNL:

Rudar : Celje 0:3
Krško : Maribor 0:1
Domžale : Triglav 18:00
Aluminij : Gorica četrtek, 15:45
Mura : Olimpija četrtek, 18:00

Lestvica pred nepopolnim 26. krogom 1. SNL:

Mesto Ekipa Točke
1. Maribor 60
2. Olimpija Ljubljana 47
3. Domžale 37
4. Celje 37
5. Mura 35
6. Aluminij 34
7. Triglav Kranj 28
8. Gorica 26
9. Rudar Velenje 26
10. Krško 17

(bš)

krško
nk krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja