Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
13.06.2019
14:31
Foto: arhiv ePosavje
Iz Nogometnega kluba Krško so v sredo popoldne sporočili, da so z Nogometne zveze Slovenije tudi uradno prejeli odločbo o podeljeni licenci za tekmovanje v 2. slovenski nogometni ligi.

V krškem klubu dobili licenco za 2. SNL

"To je potrditev, da smo zadostili vsem kriterijem za igranje v 2. SNL. V prihodnji sezoni boste tako navijači in podporniki kluba lahko uživali v lokalnih derbijih z NK Brežice in sosednjo ekipo NK Krka. Liga bo kakovostna in zelo zanimiva, saj so tu še ekipe ND Gorica, FC Koper, Nafta, Drava, Radomlje, Dravograd," so sporočili iz krškega kluba.

V nadaljevanju sporočilo v izvirniku

V nadaljevanju v izvirniku objavljamo sporočilo iz Nogometnega kluba Krško, kot so ga objavili na svoji spletni strani.

Sporočilo v izvirniku (vir: nkkrsko.com)

Vse navijače in podpornike NK Krško obveščamo, da smo tudi uradno prejeli odločbo Nogometne zveze Slovenije (NZS), v kateri so nam podelili licenco za tekmovanje v 2. SNL. To je potrditev, da smo zadostili vsem kriterijem za igranje v 2. SNL. V prihodnji sezoni boste tako navijači in podporniki kluba lahko uživali v lokalnih derbijih z NK Brežice in sosednjo ekipo NK Krka. Liga bo kakovostna in zelo zanimiva, saj so tu še ekipe ND Gorica, FC Koper, Nafta, Drava, Radomlje, Dravograd,….

Razlog, da nismo uspeli pridobiti licence za igranje v 1. slovenski nogometni ligi je bil zgolj eden – zavajajoče letno poročilo bivšega izvajalca programa mladinske nogometne šole NK Krško. Vsem ostalim kriterijem smo zadostili.

Leto 2019 je bilo za Nogometni klub Krško prelomno. Po nekaj letih smo prekinili pogodbo s podizvajalcem mladinskega programa. Kljub odhodu vseh 21 trenerjev nogometne šole NK Krško, smo se uspeli na novo organizirati, sestaviti mladinsko in kadetsko ekipo ter ekipe od U8 do U11. Z vsemi mladinskimi selekcijami smo uspeli obstati v 1. SNL (U19, U17 in U15).

Po odhodu trenerjev iz nogometne šole NK Krško, je prihajalo do mnogih nedopustnih in nizkotnih dejanj, za katera menimo, da morajo biti ustrezno sankcionirana:

  • vodstvo mladinske šole je pripravilo zavajajoče letno finančno poročilo ter onemogočilo pridobitev licence za 1. SNL,
  • pojavila so se zavajanja javnosti o finančnem stanju NK Krško in o višini dolga kluba, ki je dejansko več kot 8x manjši od navedenega,
  • načrtno so želeli uničiti mladinsko in kadetsko ekipo, saj so nagovorili kar 35 igralcev, da so zapustili klub ter s tem nekaterim mladim fantom in NK Krško naredili veliko škodo,
  • najmlajšim igralcem so začeli iskati agente in nadlegovati starše k prepisu svojih otrok v druge klube,
  • z blatenjem in poniževanjem novih trenerjev mladinskega pogona in članov vodstva NK Krško so skušali ustvariti vtis ničvrednosti kluba NK Krško.

Takšna dejanja so sramotna in nedopustna in nikakor ne sodijo v svet športa. Zagotovo pa ne morejo biti ponos trenerjem, ki jim je bila zaupana vzgoja naših najmlajših. Nihče ne oporeka dobremu delu bivših trenerjev nogometne šole NK Krško, zato smo tudi vsem ponudili možnost nadaljnjega delovanja pod istimi pogoji.

Čim večjemu številu otrok želimo omogočiti nogometni, telesni in čustveni razvoj, v začetku skozi igro, kasneje pa z resnim delom na treningih. Z vstopom v članski nogomet v domačem okolju pa ponuditi mladim, perspektivnim nogometašem čim boljše pogoje za njihovo rast.

Klub se je v preteklih mesecih stabiliziral. Ekipa trenerjev za celoten mladinski pogon je sestavljena. Intenzivno se pripravljamo na sezono v 2. SNL s člani, ki jo vidimo kot izziv in priložnost. V NK Krško delamo s polno paro naprej in prepričani smo, da bomo pri tem uspešni. Našo zgodbo je podprlo širše okolje v Posavju in zato menimo, da bomo do 100-letnice kluba v letu 2022 močnejši kot kadarkoli.

Nogometni klub Krško

(15:35) Odziv Roka Zorka iz ND Posavje Krško

Rok Zorko, vodja mladinskih selekcij v novem klubu ND Posavje Krško, se je za Nogomanio odzval na objavljeno sporočilo Nogometnega kluba Krško. Sporočilo v nadaljevanju objavljamo v izvirniku.

Sporočilo v izvirniku (vir: nogomania.com)

NK Krško je enostransko, brez enega samega podanega razloga, prekinil sodelovanje z ND Posavje Krško. Vsi trenerji smo se odločili, da ne bomo sodelovali z vodstvom NK Krško zaradi tega, ker ne verjamemo njihovim obljubam. Ustanovili smo svoj klub, ND Posavje Krško, in želimo samo delati naprej z otroki, ki se pri nas dobro počutijo in starši, ki nam zaupajo.

Vse izjave vodstva NK Krško na čelu z Jožetom Slivškom, pa gladko zavračamo, za kar smo g. županu že predložili vso dokumentacijo, ki je na vpogled tudi vsem ostalim zainteresiranim

Ostajajo gola dejstva, da je NK Krško s 24 osvojenimi točkami zasedlo zadnje 10. mesto in so pravico do tekmovanja v 1.SNL izgubili po tekmovalni plati in ne za zeleno mizo. ND Posavje Krško je oddalo finančno poročilo po navodilih NZS, kot smo to počeli vsako leto. NK Krško pa je letos prvič moral objaviti finančne podatke na svoji spletni strani, kjer je jasno razvidno, da obstaja dolg do različnih virov v znesku 801.763EUR v zaključku leta 2018

V novem Nogometnem klubu ND Posavje Krško imamo jasno zastavljene cilje in strategijo delovanja, katerim želimo slediti. V mislih imamo vedno le vsestranski razvoj naših otrok tako na športnem kot tudi osebnostnem področju. Finančno imamo klub urejen vzorno. Postali smo uradni nogometni klub s sprejemom v MNZ Celje in kasneje v NZS. Ne želimo se več ozirati na stvari iz preteklosti in se usmerjamo vso energijo v naše delo. Ponovno se želimo dokazati, da naši pretekli rezultati niso bili slučajni. Na provokacije iz strani vodstva NK Krško ne želimo več odgovarjati. Le to nas očitno ne more pozabiti. Le zakaj?

(bš)

krško
nk krško

Pridružite se nam