Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
03.04.2019
13:11
Foto: ePosavje.com
V Nogometnem klubu Krško so se v sredinem dopoldnevu odzvali na nedeljski dogodek na Stadionu Matija Gubec, ko so vandali izkopali del travnate površine in na kupu odkopane zemlje postavili križ.

"V NK Krško imamo ničelno toleranco do nasilja"

"Ne dovolimo ustrahovanja in agresivnih dejanj zoper dobro ime kluba in lastnine"

Kaj je povedal predsednik kluba? "Pred dnevi je prišlo do nasilnega vdora v prostore kluba, natančneje na osrednje igrišče v lasti občine Krško in poškodovanja klubske lastnine. Pri tem je nastala visoka materialna in siceršnja škoda klubu, ljudem v in ob klubu, pokroviteljem in nenazadnje občini. Naj povem, da imamo v NK Krško ničelno toleranco do nasilja in kriminala na, ob in izven igrišč. NK Krško je institucija, ki ne bo nikdar in nikomur dovolila ustrahovanja ter agresivnih dejanj zoper dobro ime kluba in lastnine," je na novinarski konferenci povedal predsednik NK Krško Zoran Omerzu.

Nedeljski dogodek v rokah uradnih institucij

Primer so predali uradnih institucijam. Kot smo poročali že v torek, so vandalizem obsodili tudi na Občini Krško. "Občina Krško bo podala predlog za pregon zoper neznanega storilca za kaznivo dejanje po 220. členu Kazenskega zakonika (poškodovanje tuje stvari)," so sporočili v torek.

Andrej Panadić Na novinarski konferenci se je predstavil tudi nov trener članske ekipe Andrej Panadić. "Teden dni, kar sem tukaj, zelo uživam v delu. Ljudje so me dobro sprejeli, v klubu, v hotelu, v restavraciji, resnično se počutim odlično. Verjemite mi, nisem prišel, da bi izpadel iz lige," je ob tem povedal Panadić. "Vse bom naredil, da ostanemo v prvoligaški druščini. Imate fantastične pogoje, podporo okolja in bazo, na kateri se splača delati."

"Fantje so zelo motivirani in prav tako želijo to, kar želim sam. Obstati v prvi ligi. Luč v tunelu je še vedno tu. Po tekmi s Triglavom sem rekel, da po tekmi želim videti polne hlače in krvav nos. Ko po koncu tekme iz garderobe, te morajo ljudje ceniti in spoštovati. Ljudje so začutili to energijo, ploskali so jim. Meni je zaradi vseh teh ljudi žal, da nismo začeli zmago. A te bodo prišle."

Andrej Panadić, trener članske ekipe NK Krško

Novi vodja nogometne šole NK Krško V klubu imajo pod vodstvom predsednika popolno podporo pokroviteljev in nadzornih organov kluba. Nedavno so imeli tudi novega vodjo nogometne šole NK Krško. Iztok Kapušin je posavskim ljubiteljem nogometa še kako znao ime. "Iztok ima najvišjo možno trenersko izobrazbo, je pedagog, bdel bo nad delovanjem vseh selekcij v nogometni šoli, tudi sam bo vodil treninge najmlajših," dodajajo v krškem klubu.

Zoran Omerzu, predsednik NK Krško
Zoran Omerzu, predsednik NK Krško

Ali lahko zagotovite, da je finančno stanje v NK Krško stabilno in pod nadzorom?

Da. Z vso odgovornostjo in resnostjo trdim, da se finančno stanje v NK Krško postopoma stabilizira – držimo se finančnega plana. Zaradi izpada pogodbenih obveznosti z JSP smo proračun članskega moštva znižali za polovico – v primerjavi z lanskim letom.

Kaj se v resnici zdaj dogaja z nogometno šolo NK Krško, potem ko je prišlo do razhoda med dozdajšnjimi organizatorji šole in klubom. Kaj lahko sporočite staršem otrok?

Nogometna šola je prihodnost NK Krško. To trdim z vso gotovostjo in poštenostjo do kluba, klubskih delavcev, staršev in igralcev.

Daljši intervju s predsednikom NK Krško bomo objavili v četrtek dopoldne!

krško
nk krško

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja