Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
11.11.2019
08:11
OD Brestanica, članska ekipa
Foto: OD Brestanica
V Brestanici je v soboto, 9. novembra, potekal 6. krog ligaškega tekmovanja v 3. državni odbojkarski ligi. Tokrat je v Brestanico prišla tretje uvrščena ekipa Luka Koper II.

Nova zmaga brestanških odbojkaric

BRESTANICA Članice Odbojkarskega društva Brestanica so se ponovno zbrale v polni zasedbi, saj so bile prisotne tako starejše kot mlajše članice. Tekmo so začele napadalki Eva Jurečič in Mateja Grilc, blokerki Nela Zupan in Klara Uduč, podajala je Aleksandra Kožar, na mestu korektorja Manca Dremelj, kot prosta igralka oz. libero se je zopet izkazala mlada Lili Čižmek. Prvi niz so domačinke začele odločno in brez večjih težav vodile skozi celoten niz, na koncu so si sicer privoščile nekaj nespametnih napak na sprejemu, a imele toliko prednosti pred gostjami, da so sproščeno zaključile niz z 25:20. V prvem nizu sta v igro vstopili še mladi blokerki Lara Gramec in Dženana Tursič.

Drugi niz je potekal v znamenju dolgih točk. Nasprotnice iz Kopra so se razigrale in dobro igrale v polju, a niso uspešno zaključevale rešenih žog. Tako se je bil boj za vsako točko in s tem so se domačinke kar utrudile. A trmaste domačinke, ki se iz tekme v tekmo borijo in uigravajo drugačna igralna mesta kot so jih skozi prejšnje sezone se vedno bolj ''čutijo'' v igrišču, niso popuščale pritiskom gostij. Na koncu so zmagale izkušnje, ki so bile v prid domačink. Niz je do konca pripeljala z odličnimi servisi Eva Jurečič, ki je s kar tremi asi konec seta pripomogla k rezultatu 25:19.

Zadnji tretji niz so domače odbojkarice Kostak Elmonta igrale zbrano, odločno in razigrano. Skozi celoten niz so držale svoj tempo in niso popuščale. Ob vodstvu 19:10 je na domači strani odšla na servis Manca Dremelj, ki je s svojimi servisi uspešno pomagala ekipi do končnih 25:10 v nizu. Tako so se domačinke veselile nove ligaške zmage z 3:0.

V ekipi so bile Mateja Grilc, Eva Jurečič, Aleksandra Kožar, Nela Zupan, Klara Uduč, Manca Dremelj, Lili Čižmek, Lara Gramec, Dženana Tursič, Belma Tursič Bečkič, Adna Konjič, Katja Županc, Barbara Županc, Ema Jeler. Člansko ekipo v soboto, 16. novembra, čaka gostovanje v Ljubljani, kjer se bodo pomerile z ekipo OD Krim.

OD Brestanica

odbojka
brestanica

Pridružite se nam

Zadnje novice