Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
26.04.2019
17:51
Foto: Karate klub Brežice
Karate klub Brežice je po uspešno organiziranem marčevskem šolskem tekmovanju v katah tokrat organiziral še šolsko tekmovanje v športnih bojih in karate poligonu.

Iz 11 osnovnih šol Na tekmovanju so nastopili mladi karateisti in karateistke iz 11-ih okoliških osnovnih šol (Brežice, Dobova, Artiče, Podbočje, Novo mesto, Raka, Pišece, Velika Dolina, Cerklje ob Krki, Leskovec in Bizeljsko). Nastopajoči so bili razdeljeni v skupine po znanju (barvi pasu), trenerji in izkušeni tekmovalci karate kluba Brežice pa so opravljali delo sodnikov.

Poligon za najmlajše Najmlajši so se namesto v športnih borbah preizkusili v karate poligonu, kjer so morali pokazati svoje znanje motorike (tek, plazenje, poskoki, prevali) z elementi borilnih veščin (udarci), izkušenejši pa so se pomerili v pravih karate športnih borbah. Celotno tekmovanje je potekalo v sproščenem vzdušju, s skupnim navijanjem vseh sotekmovalcev in z druženjem s sovrstniki. Prav vsi nastopajoči so prikazali ogromno karate znanja in veselje do karateja.

OŠ Pokal Posavja 2019 Najboljši v posamezni kategoriji so prejeli prave unikatne kolajne "OŠ Pokal Posavja 2019", vsi nastopajoči pa spominsko diplomo ter praktične nagrade za katere gre največja zahvala vsem staršem, brez katerih podpore ne bi bilo mogoče izpeljati takšen dogodek.

Zmagovalci Zmagovalci posameznih kategorij so postali Saša Petković (OŠ Brežice), Jan Vretič (OŠ Brežice), Tjaša Petković (OŠ Brežice), Tadej Veličevič (OŠ Raka), Ana Grozdina (OŠ Podbočje), Luka Dimčič (OŠ Brežice), Sinja Bončina (OŠ Brežice), Anej Kovačič (OŠ Bizeljsko), Nadja Zeitouni (OŠ Cerklje ob Krki) in Ivana Lukić (OŠ Brežice).

Šolsko tekmovanje Na šolskem tekmovanju smo lahko videli kar nekaj morebitnih bodočih prvakov, ki bojo nadaljevali in širili ime našega kluba, občine in države tudi na mednarodno področje tako, kot to sedaj že počnejo nekateri tekmovalci. Posebej velja izpostaviti Aneja Kovačiča in Nadjo Zeitouni, saj sta oba zmagala tako v katah (marca) kot sedaj v športnih borbah.

Vsi nastopajoči so si prislužili ogromen aplavz za pogum, prikazano znanje ter tovarištvo ob navijanju in spoštovanju nasprotnikov in s tem dokazali, da ni vse v tekmovalnosti temveč človeka izoblikujejo tudi ostale vrednote, ki se jih skozi karate in življenje učimo vsi vadeči, ki vadimo plemenito borilno veščino – karate do.

Karate klub Brežice

brežice
borilni športi
fotogalerija

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja