Skip to main content
V Posavju 13.1° C Petek, 3. 2024
22.04.2024
12:03
Foto: ŠD Plavalček
Športno društvo Plavalček je v soboto, 20. aprila 2024, s kar 17 člani tekmovalo na Državnem prvenstvu v paraplavanju v Velenju.

Za mnoge je bil to plavalni krst, saj se je ekipi krških paraplavalcev pridružila ekipa Plavalčkov, ki trenira v Novem mestu. Najmlajši so se izven konkurence spopadli s preizkušnjo plavanja na 25 m s pripomočkom, kjer se je med dečki najbolje odrezal Naj Kristan, ki je osvojil bronasto medaljo, med deklicami pa je bila najhitrejša Neža Jakše, ki je osvojila zlato medaljo, Lucija Lapuh pa srebrno.

Ravno tako pa so bili na 25 m s pripomočkom uspešni še Jon Gregoršanec, Lovro Grgić, Črt Gregoršanec, Eman Cerovac in Anej Hočevar, vsi kategorija S14.

V okviru Državnega prvenstva pa so Plavalčki osvojili kar 12 medalj, in sicer:
Miha Pavlič je postal dvakratni državni prvak na 100 m prosto in 50 m hrbtno, kategorija S14, Mija Jakovina je postala dvakratna državna prvakinja na 50 m prosto in prsno, Kategorija C21, Diana Žibert je postala dvakratna državna prvakinja na 100 m prsno in 50 m hrbtno, kategorija SB14, S14. Goran Žibert je postal državni prvak na 50 m prosto in bil bronast na 50 m prsno, kategorija S10, SB9. Žak Zakšek je osvojil srebrno medaljo na 50 m prsno v kategoriji SB9.Lana Murn je v kategoriji SB14 osvojila zlato medaljo na 50 m prsno.

Fotogalerija (Foto: ŠD Plavalček):

Odlično pa so se izkazali tudi Kaja Zakšek, Nejc Goršin Fabjan in Mischele Javornik, ki so tudi odlično prestali svojo prvo plavalno preizkušnjo.

Vsem Plavalčkom iskrene čestitke, predvsem pa začetnikom za izkazan pogum!

 Za ŠD Plavaček: Tatjana Lapuh

šd plavalček

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja