Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
01.07.2019
14:33
Foto: Ajda Zorko
Z zaključkom šolskega leta se počasi zaključuje tudi letošnja plesna sezona v kateri so na domačih in tujih tekmovanjih ter festivalih ponovno blesteli plesalci Plesnega kluba Lukec.

Plesno sezono so zaključili na tradicionalnih poletnih produkcijah in sicer v Sevnici, Brežicah in Krškem. Letošnja sezona je za plesalce Lukca bila ponovno rekordna, saj je v programih v Posavju sodelovalo preko 700 plesalcev.

V ponedeljek, 17. junija 2019, so plesalci Plesnega kluba Lukec Sevnica zaplesali na prireditvi Sevnica pleše, ki je potekala v Športni dvorani Sevnica. S svojimi nastopi je publiko navdušilo okoli 180 mladih, ki obiskujejo treninge v Studiju Vitaja v Sevnici ter plesalci, ki obiskujejo plesni krožek na vrtcih in osnovnih šolah v Tržišču, Studencu, Boštanju, Krmelju in Sevnici. Prireditev so s svojimi nastopi popestrili vrhunski tekmovalci iz PK Lukec Krško.

V sredo, 19. junija 2019, so plesalci Plesnega kluba Lukec Brežice zaplesali na prireditvi Brežice plešejo, ki je potekala v športni dvorani Gimnazije Brežice. S svojimi prijetnimi nastopi je publiko navdušilo okoli 150 mladih, ki obiskujejo treninge v Brežicah ter plesalci, ki obiskujejo plesni krožek na vrtcih in osnovnih šolah v Veliki Dolini, Cerkljah ob Krki, Globokem, Bizeljskem in Bistrici ob Sotli. Prireditev so prav tako s svojimi nastopi popestrili vrhunski tekmovalci iz PK Lukec Krško.

V četrtek, 20. junija 2019, je poletna produkcija potekala tudi v Krškem pod naslovom Zaplešimo na trgu. Vreme je tudi letos bilo naklonjeno in tako je prireditev lahko potekala na prostem na Trgu Matije Gubca. Na produkciji je zaplesalo okoli 400 mladih plesalcev, ki obiskujejo klubske programe v Krškem ter plesalci, ki obiskujejo plesni krožek na vrtcih in osnovnih šolah Senovo, Podbočje, Raka, Koprivnica, Kostanjevica na Krki in Krško. Plesalci so se zavrteli v različnih plesnih zvrsteh in sicer smo si lahko najmlajše člane ogledali v različnih otroških plesih, nekoliko starejši so se predstavili v pop, hip hop in jazz skupinah, manjkali niso niti plesni pari standardnih in latinsko ameriških plesov, različno starostne skupine stepa ter orientalske plesalke. Ob koncu dvo in pol urnega programa so nastopile tudi vse klubske tekmovalne skupine.

Na koncu vsake prireditve je PK Lukec podelil tudi nagrade mladim perspektivnim in talentiranim plesalcem in ti so prejeli polletne brezplačne vadnine za programe kluba v sezoni 2019/120.

Letošnji nagrajenci so:

SEVNICA: Hana Kunej, Katjuša Udovč, Julija Marolt, Una Grubešič in Žana Hočevar.

BREŽICE: Miriam Škof, Nina Kostanjšek, Žana Tomše, Taja Plejič, Kaja Račič in Domen Kalin.

KRŠKO: Lana Simončič, Teja Krajnc, Tara Rusič, Žana Geršak in Anej Jurčič.

V imenu klubov se je Sebastijan Vodlan ob koncu zahvalil staršem za podporo in zaupanje v minuli sezoni ter se zahvalil vsem mentorjem, ki so v sezoni 2018/19 skrbeli za razvoj in napredek mladih plesalcev, to so: Romana Koreber (otroške skupine in plesni krožki na OŠ in VVZ), Breda Slovenc (plesni krožki na VVZ), Dea Micić (hip hop in plesni krožki na OŠ), Luka Vodlan (plesni krožki na OŠ in VVZ, hip hop, st in la plesi), Elin Mateja Matjašič (orientalski plesi), Vesna Stevanović (orientalski plesi), Vanesa Krenker (hip hop in jazz), Miha Poznič (hip hop) in Sebastijan Vodlan (plesni krožki na OŠ, step). S tem se je zaključila še ena prijetna in uspešna plesna sezona plesalcev PK Lukec. Dobrodošli v Lukčevi plesni družbi zopet septembra.

Fotogalerija:

Plesni klub Lukec Krško
Foto: Ajda Zorko

plesni klub lukec
krško
fotogalerija

Pridružite se nam