Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
15.08.2019
16:20
Foto: arhiv ePosavje
V 1. krogu Pokala Slovenije so krški nogometaši zmagali v Prekmurju pri ekipi NK Grad, tekma se je končala z rezultatom 1:4 (0:0). Brežičani doma z dvema igralcema več poraženi proti Triglavu z 1:2.

Krčani in Kranjčani v osmino finala Pokala Slovenije

Krčani prepričljivo zmagali v Prekmurju

Krški nogometaši so v Prekmurju prišli do prepričljive zmage. Še ob polčasu je bilo začetnih 0:0, v nadaljevanju pa so gledalci videli kar 5 zadetkov in zmago Krčanov z rezultatom 1:4. Zeleni so povedli v 56. minuti, ko je zadel Žabec, v 76. minuti je pri domačih enajstmetrovko uspešno izvedel Stošić in izenačil na 1:1, nato pa v štirih minutah trije krški zadetki. V 86. minuti je zadel Žabec, dve minuti pozneje Dadić, v 90. minuti pa še Čirjak.

NK Grad : NK Krško
1:4 (0:0)

NK Grad:
Cipot, Žnidarič, Celec, Seršen (od 69. Buček Huber), Kerec, Marič (od 69. Gašperšič), Stošić, Kolmanko, Potočnik, Vrhovski (od 69. Fujs), Bernjak.

NK Krško:
Šolčić, Jurečič, Boras, Puškarić (od 46. Čirjak), Fortuna (od 46. Marcijuš), Dadić, Srpak (od 86. Florjanc), Regvar, Zakrajšek, Choongsil, Žabec.

Brežičani doma z dvema igralcema več izgubili proti Triglavu

Že v 30. minuti 0:2

Živahno je bilo tudi v Brežicah, kjer so gostovali nogometaši Triglava. Gostje so povedli v 13. minuti, Mertelj je s sredine podal na levo Mlakarju, ta je predložek poslal v domači kazenski prostor. Tam ni bilo nobenega v belem dresu, je pa zato žoga nerodno zadela Hervola, ob izbijanju pa je žogo poslal v mrežo. Ob začetku 30. minute je Mlakar z leve podal še enkrat, visok predložek je z nebeškim skokom in natančnim strelom z glavo v zadetek spremenil Jašaragić.

Mlakar in Rogelj izključena

V 58. minuti je drugi rumeni karton prejel Mlakar, kar so domači pet minut pozneje uspeli izkoristiti in znižali rezultat, ko je zadel Božič. V nadaljevanju so gostje zdržali še z enim igralcem manj, ko je bil v 85. minuti izključen še Rogelj, do konca srečanja se rezultat ni več spremenil.

NK Brežice 1919 : Triglav Kranj
1:2 (0:2)

NK Brežice 1919:
Kruljac, Lokar, Bejdić, Komljenović (od 59. Soldo), Filip, Adamič, Lekaj (od 59. Božič), Ferić, Kočar (od 36. Turković), Hervol, Vidmar.

Triglav Kranj:
Arko, Šalja, Karamatić, Jašaragić, Gajić (od 83. Herić), Žurga (od 78. Petric), Verdu (od 66. Kuhar), Mlakar, Rogelj, Tijanić, Mertelj.

(bš)

nogomet
krško
nk krško
nogometni klub brežice
brežice

Pridružite se nam