Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
21.08.2019
12:22
Grafika: ePosavje
Na spletnem mestu ePosavje.com v rubriki Rekli so beležimo zanimive - s Posavjem povezane - citate. Tokrat Slavko Soldat, nekdanji nogometni trener v NK Krško o 100-letnici kluba.

Zakaj se krškega nogometnega spora ne da rešiti?

Preprosto zato, ker so zamere z obeh strani nepremostljive. Za zdaj. Ne morete pričakovati, da bo vodstvo NK Krško želelo sesti za mizo z ljudmi, ki so ob odhodu iz kluba uničili klubsko lastnino. Potrgali so električno napeljavo in stikala, odnesli slike, diplome in pokale, odtujili notranjo opremo, iz skladišča opremo za vadbo, gole … In ta ekipa ND Posavje na čelu z Rokom Zorkom se trudi še naprej uničiti klub, ga medijsko blati, laže in podtika. Hujska javnost proti NK Krško, zavaja po medijih. Posamezniki znotraj in okoli ND Posavje so si zaradi svojih ali z njimi povezanih dejanj prislužili že kup ovadb zaradi svojega početja. Ko se bo treba soočiti na sodišču in odgovarjati za svoja dejanja, verjamem, da tem posameznikom ne bo šlo več na smeh. Zdaj se namreč privoščljivo smejijo in se počutijo močne.

(...)

Treniral sem ga v mlajših selekcijah NK Krško, spremljal sem ga na trenerski poti, poznam ga kot otroka. Gre za posameznika, ki je bil povsem povprečen nogometaš  in mu kot nogometašu ni uspelo, kot trener se je bal preskusiti recimo v Ljubljani ali izven Slovenije. Nikjer izven Posavja se ni dokazal in zato je zagrenjen. Zdaj misli, da bo zaradi vplivnega očeta uničil 97 let star klub NK Krško in se vrnil kot zmagovalec. Ne bo se. Čez tri leta bo NK Krško praznovalo 100-letnico brez Roka Zorka. Fant ni povsem slab, seveda.

Slavko Soldat, nekdanji nogometni trener o krškem nogometnem sporu (vir: insajder.com, 20. avgust 2019)

Intervju s Soldatom na https://insajder.com/intervju/slavko-soldat-nekdanji-nogometni-trener-cez-tri-leta-bo-nk-krsko-praznovalo-100-letnico

rekli so
krško
nk krško
nogomet

Pridružite se nam

Novice iz Posavja