Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
26.04.2019
20:57
Foto: ePosavje.com
Dva kroga pred koncem 1. B slovenske rokometne lige sta v Krškem in Ljubljani potekali srečanji najboljših štirih ekip z lestvice. Kot vse kaže, so potniki v 1. ligo vstopnico potrdili z zmagama.

Naših 5:

  • začetni mrk domačih. 0:5 v 8. minuti
  • v 52. minuti Krčani prišli na -1...
  • ... pa v končnici znova popustili
  • pooolna dvorana, gostujočih navijačev je bilo za dva avtobusa
  • v maju še v Brežice in za zaključek sezone doma z Radečami

RK Krško : RK Slovenj Gradec
24:30 (13:17)

RK Krško:
Blaževič 6 obramb, Škalički 5 obramb, Romih, Glogovšek, Dular, Škafar, Sobotič 5(1), Dragan 3, Glaser 5(2), Kastelic 2, Rantah 3, Deržič 1, Novak, Mlakar, Vovk 2, Ban 3.

RK Slovenj Gradec:
Humek 7 obramb 1 zadetek, Ošlovnik 9 obramb, Soldo, Orter, Cvetko 6, Bulovič, Yankovsky An. 4, Pajt 5, Kresnik 1, Podstenšek 1, Šiljeg, Lesjak 4, Jagodič 1, Poklič 4(3), Tajnik 1, Yankovsky Al. 1.

Sedemmetrovke:
RK Krško 3(5), RK Slovenj Gradec 3(3)

Izključitve:
RK Krško 10 min, RK Slovenj Gradec 10 min.

Mrk na začetku, prvi zadetek šele v 8. minuti

Razpoloženi Korošci Domači so srečanje slabo začeli, zato pa toliko bolj gostje. Krčani niso znali ustaviti razpoloženega Cvetka, ki je poskrbel za prve tri zadetke na srečanju. Pomagala ni niti minuta odmora domačega trenerja Šerbca v 6. minuti in 40 sekundi, v nadaljevanju sta pri gostih zadela še Poklič in Pajt, ko je za Krčane prvič zadel Sobotič, na semaforju je pisala 8. minuta. Po Cvetku se je razigral še Yankovsky, s tremi zaporednimi zadetki je v 14. minuti dosegel zadetek za vodstvo s +3 na 5:8.

Yankovsky vseh pet zadetkov dosegel v prvem delu Krčani so vendarle zaigrali bolje in se v 24. minuti po zadetku Glaserja približali na -1 pri 10:11, a kaj ko je sledila serija gostov 6:3 za rezultat prvega polčasa 13:17. Domači v prvem delu niso uspeli ustaviti niti Yankovskya, ki je vseh svojih pet zadetkov dosegel v prvem polčasu.

Ko je bilo izenačenje že blizu, pa...

Krčani v drugem polčasu lovili in lovili Uvodno akcijo drugega polčasa sta domiselno ter hitro izpeljala Sobotič in Glaser, a kaj ko je žoga še n-tič ta večer končala v okviru gostujočih vrat. A Krčani se le niso predali, na krilih navijačev so v 38. minuti prišli na -1, ko je bilo 18:19. Da bi Pajt, Humek in Lesjak znova popeljali koroško ladjo na +4.

Pri 22:23 se je tekma prelomila Krčani so veliko moči usmerili v lovljenje gostov in po seriji 4:1 v 52. minuti znova prišli na -1 na 22:23. A ko se je že zdelo, da bodo ulovili priključek in izenačili, se je tekma prelomila, pri Krčani je zadnja dva zadetka dosegel Rantah, gostje pa so s serijo 7:2 potrdili zmago in prvoligaški status v prihodnji sezoni.

RD LL Grosist Slovan : RD Butan Plin Izola
18:19 (9:8)

V drugem derbiju večera so gledalci videli veliko manj zadetkov. Na Kodeljevem so prvič polčas dobili domači rokometaši z 9:8, v drugem delu pa so Izolani pritisnili na plin in rezutlat obrnili sebi v prid ter tako s pomembnima točkama naredili korak naprej proti prvoligaški druščini, saj so se zdaj še utrdili na 2. mestu lestvice 1.B lige.

Radečani premagali Brežičane

So pa v petkovem večeru igrali tudi v Radečah, kjer so v posavskem derbiju Radečani s 28:25 (14:15) premagali Brežičane. Za domače je največ zadetkov (10) dosegel Savanović, pri Brežičanih jih je Pernovšek dosegel 9, starejši od bratov Tomše in Hvastija sta se med strelce vpisala petkrat.

(bš)

krško
rokomet
rokometni klub krško
fotogalerija

Pridružite se nam