8. krog 1. SRL - MRK Krka : MRD Dobova 35:28 (15:14)

8. krog 1. SRL - MRK Krka : MRD Dobova 35:28 (15:14) Foto: MRD Dobova

V nadaljevanju zapisa objavljamo poročilo tekme 8. kroga 1. slovenske rokometne lige, ko so dobovski rokometaši gostovali v Novem mestu.

V Novo Mesto smo se odpravili po zmago, a brez glavnega trenerja. Prvi polčas smo se močno borili, a v drugem izgubili vse možnosti za novi točki. Sledita dve domači tekmi!

V Dvorani Marof smo tekmo začeli v napadu. Obramba je postavila zid in domačinom onemogočila, da bi prišli do zadetka. Slednjega so Krkaši dosegli šele v 6. minuti za rezultat 1:3. Kot smo pričakovali so bili naši nasprotniki na nas dobro pripravljeni. Kljub poškodbam so uspeli sestaviti ekipo in se nam močno upirali. Uspelo nam je držati prednost enega ali dveh golov vse do 16. minute ko so domačini zadeli za izenačenje 7:7. Odlično se je razbranil Novimeški vratar Tomić Aleksandar, ki je v prvem polčasu zbral že 12 obramb! Nekoliko manjši odstotek je imel Leben Tilen, vendar še vedno dobro branil Dobovska vrata. V 11. minuti je z dvojno obrambo na noge dvignil tako navijače kot tudi ekipo. Krkaši so nas le ujeli in v 18. minuti prišli do prvega vodstva. Slednje se je do konca polčasa še nekolikokrat zamenjalo, vendar v garderobe so se s prednostjo 15:14 odpravili domačini.

Drugi polčas smo otviri v slogu domačinov, do zadetka smo prišli šele v 34. minuti, med tem pa so Krkaši svojo prednost povečali še za en gol. Še vedno smo bili blizu vendar jih nikakor nismo mogli ujeti. Zagotovo je temu botroval razbranjeni Tomić, ki je dobovskem napadu povzročal preglavice. Novomeščani so v 41. minuti prišli do delnega izida 3:0 in vodili že z rezultatom 22:18. Vzeli smo minuto odmora, vendar brez učinka. Gostitelji so nas v naslednjih minutah popolnoma nadigrali. Sami smo naredili veliko napak in izgubili nekaj žog, Tomić pa je obranil še tisto kar je uspelo priti do gola. Do najvišje prednosti +8 golov so rokometaši Krke prišli v 48 minuti po zadetku najstrožje kazni, Rašo Leona. V 51. minuti je rdeči karton, zaradi treh izključitev dobil domač igralec Irman Jan. Do konca nam je prednost Novomeščanov uspelo zmajšati na +7 in domačini so slavili z rezultatom 35:28.

Najboljša strelca sta bila Papež Jernej in Sintič Marko z vsak 9 zadetki.

Marko Sintič, MRD Dobova: »Na današnji dvoboj v Krko smo zagotovo šli po zmago. V prvem polčasu smo igrali zelo dobro v obrambi in v napadu prihajali do zaključnih strelov. Ker smo zgrešili nekaj stoodstoninh priložnosti, smo na koncu prvi polčas izgubili čeprav bi rezultat lahko bil v našo korist. V drugem polčasu je na njihovi strani brez dvoma vratar Tomić preobrnil tekmo. Z nekaj ključnimi obrambami so uspeli narediti razliko štirih, petih zadetkov in prednost nato še večali. Na koncu, rezultat je kakršen je, sedaj moramo gledati naprej. Nič še ni izgubljeno, čakata nas dve domači tekmi, na katerih želimo točke obdržati doma. » Leon Rašo, MRD Dobova: »Tekmo smo nekoliko slabše začeli, vendar smo z večjo zbranostjo in borbenostjo v obrambi nadoknadili in nato v drugem polčasu naredili prednost. Sledita tekmi s Koprom in Celjem in želimo si novih točk. »

MRK Krka : MRD Dobova
35:28 (15:14)

MRK Krka:
Rašo L. 5(4), Bevec, Didovič 2, Okleščen 4, Pršina 4, Tomić, Irman 2, Jakše 4, Klemenčič, Rašo D., Batagelj 1, Papež 9(1), Kukman 1, Matko 1, Imperl, Florjančič 1 Trener: Mirko Skoko 7-metrovke: 5/5 Izključitve: 10minut

MRD Dobova:
Dular 2, Markušić 4(2), Leben, Kučič, Polutnik, Humek, Bura 2, Majić 1, Jazbec, Zavodnik, Krnc 1, Šušnjara 1, Kunst 2, Sintič 9(2), Hotko 1, Novak 2 Trener: Radanovič Damjan 7-metrovke: 4/5 Izključitve: 16minut

MRD Dobova


Poglejte tudi

Pošljite novico