Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
03.08.2020
12:55
Grega Podlesnik, Pokljuka
Foto: arhiv KD Tanin Sevnica
Na Pokljuki so sredi julija kolesarji kategorij od mlajših mladink do elite odpeljali državno prvenstvo v kriteriju, mlajše kategorije so se pomerile na končni cilj.

Sevničan Grega Podlesnik državni prvak v kriteriju

Kolesarili so na biatlonski progi

POKLJUKA Kriterij je potekal na biatlonski progi z dolžino kroga 1.060 metrov. Člani in mlajši člani so se pomerili na 30 krogih, članice in mlajše članice pa so prevozile 15 krogov. Starejši mladinci so prevozili 24 krogov, mlajši mladinci 15 krogov in starejše in mlajše mladinke 12 krogov, točkoval se je vsak tretji krog.

Prva zmaga v okrnjeni sezoni

TANIN-ovega trenerja Boruta Pirša je najbolj razveselil mlajši mladinec Grega Podlesnik, ki je osvojil naslov državnega prvaka in pripeljal v klubske vrste prvo zmago v letošnji, zaradi korona virusa, okrnjeni sezoni. V isti kategoriji je Leon Klopčič osvojil 18. mesto, Klemen Jančič pa je bil 20.

Sevničani tudi med mlajšimi mladinkami in dečki C

Pri mlajših mladinkah je Katarina Jančič zasedla peto mesto, pri dečkih C pa je Grega Muhič zasedel 25. mesto. V kategoriji članov in mlajših članov je državni prvak postal Žiga Ručigaj (Meblojogi Pro-Concrete), med članicami pa Špela Kern (Lviv Cycling Team Women).

(eP)

sevnica
kd tanin sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja