Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
10.02.2021
09:19
Lukec, plesni festival na spletu
Foto: Plesni klub Lukec Krško
V soboto, 6. februarja je preko spleta potekala sedma izvedba mednarodnega plesnega festivala Master Dance Festival - Lukec Open.

Mednarodni plesni festival letos v spletni obliki

"Zaradi omejitev smo festival tokrat, namesto v brežiški športni dvorani, morali pripraviti v drugačni obliki in sicer je potekal preko Zoom aplikacije. Celotna prireditev je bila v živo na voljo preko našega Youtube kanala, kjer si jo po pridobljenih podatkih ogledalo več kot 2.600 gledalcev," so sporočili organizatorji. V 9-urnem programu se je predstavilo 220 plesalcev iz 31 plesnih klubov in šol iz Slovenije, pa tudi iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije in Makedonije.

Žana Colarič si je priplesala zlato priznanje

Med nastopajočimi je bila tudi članica Plesnega kluba Lukec Žana Colarič, ki si je v kategoriji modern solo člani priplesala zlato priznanje in uvrstitev na solo galo, kjer je nastopilo 12 najboljših solo točk festivala. Najboljše točke se na našem festivalu predstavijo še enkrat v gala tekmovanjih in to leto smo pripravili tri različna gala tekmvoanja. Najboljša mesta v njih so osvojili:

Rezultati gala tekmovanj:

MINI GALA (12 najboljši plesnih točk v kategorijah MINI in OTROCI):
1. mesto: VANESSA PRAUNSEIS (Plesni klub Vibe, Slovenija)
2. mesto: BECOME! (Društvo Kazina, Slovenija)
3. mesto: MISS JAZZ (Društvo Kazina, Slovenija)

DUO / TRIO GALA (6 najboljših točk v kategorijah MLADINCI in ČLANI):
1. mesto: MISSED (MN Plesna šola, Slovenija)
2. mesto: EMMA I ANA (Atomic Dance Factor, Hrvaška)
3. mesto: KETI I NINA (Atomic Dance Factor, Hrvaška)

SOLO GALA (6 najboljših točk v kategorijah MLADINCI in ČLANI):
1. mesto: DISTANCE (MN Plesna šola, Slovenija)
2. mesto: VOICES IN MY HEAD (Plesni studio Novo mesto, Slovenija)
3. mesto: BACK HOME FOR CHRISTMAS (Plesni studio Novo Mesto, Slovenija)
4. mesto: IMPOSSIBLE (Športno društvo Moj Klub, Slovenija)

Luka Vodopivc prejel vse možne točke

"Posebna pohvala gre vsem plesalcem solo gale, ki so bili res izjemni, še posebno pa zmagovalcu Luki Vodopivcu, ki je prejel vse možne točke sodnikov. Najboljši plesalci duo/trio in solo gale si bodo razdelili tudi namenska denarna sredstva v skupni višini 800 evrov. Nastope so budno spremljali in ocenjevalni sodniki Željko Božič, Miha Poznič in Tjaša Dobravec iz Slovenije ter predstavnika iz tujine Ivana Rončević iz Hrvaške ter Miloš Isailović iz Srbije. Za povezovanje programa je poskrbela Špela Švab skupaj s simpatičnim Medo Lukcem (Luka Vodlan), za tehnično podporo izvedbe festivala pa so skrbeli Sebastijan Vodlan, Rebeka Capl, Matic Bogolin, Sara Capl, Tamara Hostar in Dea Micić. Prikradli so se nam kakšni manjši spodrsljaji, ampak glede na to, da smo vsi prvič delali nekaj takšnega, smo s skupnimi močmi vse prepreke hitro in gladko odpravili, za kar je zagotovo kriva uigrana ekipa," so še dodali organizatorji.

(Plesni klub Lukec, eP)

plesni klub lukec
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja