Skip to main content
V Posavju 7.3° C Četrtek, 25. 2024
09.12.2019
08:10
Balkansko prvenstvo v karateju, Brežice
Foto: Karate klub Brežice
Prvi vikend v decembru je v športni dvorani v Brežicah potekalo največje karate tekmovanje doslej, ki ga je organizirala Karate zveza Slovenije z organizacijsko podporo Karate kluba Brežice.

714 tekmovalcev iz 7 držav

Ela Petan in Ana Sever zastopali brežiški klub

Na tekmovanju je sodelovalo 7 balkanskih držav s 714 tekmovalci, ki so tekmovali v katah in v borbah, tako v posamični kot v ekipni konkurenci. Karate klub Brežice in slovensko reprezentanco sta zastopali tudi dve brežiški karateistki, in sicer Ana Sever v borbah ter Ela Petan v borbah in v katah. Ela Petan je v petek zjutraj najprej nastopila v katah v konkurenci kadetinj. Prvo kolo je bila prosta, v drugem pa je za nasprotnico dobila vrhunsko katašico Klaro Braja iz Hrvaške, eno najboljših kadetinj na svetu. Ela je odlično izvedla kato Paiku, vendar ji tokrat izjemne Hrvatice ni uspelo premagati. Za nameček je Klara v nadaljevanju v polfinalu žal izgubila in Ela je ostala brez možnosti za boj za medaljo v repasažu.

Fotogalerija (Foto: Karate klub Brežice):

Ana Sever v borbah

Ana Sever je v prvem krogu premagala Mašo Stepančić iz Srbije, v drugem pa v napeti in zelo izenačeni borbi priznala premoč Čačkovi iz Hrvaške. Borila se je zelo srčno in napadalno in vsekakor upravičila svoje mesto v reprezentanci.

Ela Petan

Ela Petan je bila v izjemno težki konkurenci v prvem krogu prosta, v drugem je premagala Bilanovićevo iz BiH, v tretjem Mameledzijo iz Hrvaške, klonila v polfinalu proti Rezićevi ter se za bron pomerila z Milutinovićevo iz Srbije. O medalji je odločila le ena akcija v kateri je Ela prva zadela nasprotnico, žal pa si sodniki niso bili enotni in so točko dodelili nasprotnici.

"Končno peto mesto je potrditev dobrega dela v klubu in optimistična napoved prihodnosti, nedvomno pa bo v prihodnje z resnim in trdim delom še potrebno pozornost posvetiti korekciji nekaterih napak, kar se bo zagotovo sčasoma nagradilo tudi z osvajanjem odličij," so še sporočili iz kluba.

(Karate klub Brežice, eP)

karate klub brežice
borilni športi
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi