Skip to main content
Torek, 16. april 2024
21.09.2020
19:03
IBFF svetovno prvenstvo v fitnesu in bodybuildingu
Foto: Tomaž Potočan
Pretekli konec tedna je v Brežicah že tretje leto zapored potekalo IBFF Svetovno prvenstvo v fitnesu in bodybuildingu, ki je namenjeno tako amaterjem kot tudi PRO udeležencem.

V Brežicah že tretjič gostili IBFF Svetovno prvenstvo v fitnesu in bodybuildingu

BREŽICE Tekmovanje je zaradi regulativ Covid-19 tokrat potekalo brez obiskovalcev, v nekoliko manjši dvorani Mladinskega centra Brežice ter z manj tekmovalci kot običajno. Vseeno pa se je svetovnega prvenstva, katerega je tudi tokrat organiziral Brežičan Mitja Petan in Zveza IBFF, uspelo udeležiti 64 tekmovalcev iz 11 držav (Slovenija, Hrvaška, BiH, Avstrija, Italija, Madžarska, Poljska, Slovaška, Moldavija, Šrilanka, Izrael), večina od njih je v Slovenijo pripotovala s predhodno opravljenim testiranjem na Covid-19.

Fotogalerija (Foto: Tomaž Potočan):

Tekmovanje je potekalo v 28 različnih kategorijah

Tekmovanje je potekalo v 28 različnih kategorijah, med moškimi amaterji je v tako imenovani »overall« kategoriji athletic/fitness/model/physique slavil Poljak Jakub Jaroslaw Kaszuba, v »overall« bodybuilding kategoriji pa Arkadiusz Jozef Demodowicz, prav tako predstavnik Poljske. Med ženskami je skupno zmago slavila Italijanka Annamaria D`Oronzo.

Med PRO tekmovalci zmaga v Italijo ter Bosno in Hercegovino

Na letošnjem prvenstvu je nastopilo tudi 14 PRO tekmovalcev. Med moškimi je prvo mesto zasedel Davide Pioggia iz Italije, med ženskami pa je slavila Elma Škaljić iz Bosne in Hercegovine. Odvila se je tudi kategorija PRO Phisique, kjer pa je slavil Italijan Salvatore Maiorano.

Fitnes svetovno prvenstvo v Brežicah

Slovenski tekmovalci so nanizali tri zmage

Odlično so se odrezali tudi slovenski tekmovalci, ki so nanizali kar 3 zmage. Gregor Dobrotinšek je postal zmagovalec v kategoriji Mr. Fitness Tall. Zmago je v kategoriji Mr. Fitnes Model slavil domači tekmovalec iz Krškega, Ali Hamzah Rashid, ki trenira pod okriljem Mitje Petana. Veselili pa smo se lahko tudi slovenske zmage med predstavnicami nežnejšega spola, na prvo mesto se je v kategoriji Ms. Sport Model zavihtela Ana Faganel. Vrhunske uvrstitve je nanizala tudi Teja Kovačič, med PRO tekmovalci pa je odlično 4. mesto zasedel Andrej Ušlakar.

Simona Potočar Agrež

brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja