Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
04.10.2019
12:14
Foto: Tomaž Potočan
V Brežicah bodo konec meseca pripravili IBFF Svetovno prvenstvo v fitnesu in bodybuildingu Brežice 2019. Gostitelj bo tudi letos aktualni državni prvak v fitnesu Mitja Petan.

Svetovno prvenstvo v fitnesu in bodybuildingu

IBFF Svetovno prvenstvo v fitnesu in bodybuildingu je eno najprestižnejših fitnes in bodybuilding tekmovanj, ki se ga bodo letos udeležili amaterski in profesionalni tekmovalci ter tekmovalke iz kar 40 držav sveta, pomerili se bodo v 25 kategorijah.

81-letni Sevničan bo tudi letos glavna zvezda

Med Slovenci bo tudi letos nedvomno atrakcija 81-letni Anton Žibert, ki prihaja iz okolice Sevnice in kljub letom uspešno parira na največjih tekmovanjih. Pripada generaciji Miroslava Cerarja, nekdanji gimnastičar pa je telovadnico za fitnes studio zamenjal v letu 2008 in se v jeseni življenja uspešno spoprijel z novimi izzivi. Kljub nekaj zdravstvenim zapletom je le mesec dni pred letošnjim Svetovnim prvenstvom dobil zeleno luč zdravniškega osebja in z veseljem napovedal, da se vrača na brežiški oder. Anton bo nastopil v kategoriji "Men Bodybuilding Over 60". Organizator Mitja Petan si želi, da si brežiško tekmo leta ogleda čim več obiskovalcev od daleč in blizu.

(sp, bš, eP)

brežice
napovednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja