Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
12.10.2020
08:45
OD Brestanica v Kranju
Foto: OD Brestanica
Odbojkarice Kostak Elmonta so v soboto, 10. oktobra 2020, začele z ligaško člansko sezono. Ekipa se je na tekmo odpravila na gostovanje v Kranj, kamor so se Brestaničanke odprvile v okrnjeni zasedbi.

Zmaga odbojkaric Kostak Elmonta na uvodu v sezono

Prva tekma po šestmesečnem premoru

KRANJ Brestaničanke so v Kranju odpotovale v povsem okrnjeni zasedbi, saj še do petka zvečer ni bilo jasno ali bodo tekme sploh izpeljane, glede na nove ukrepe. O nadaljevanju predvidenega programa pod okriljem OZS je nato zveza dobila zeleno luč za nadaljevanje komaj začete sezone iz strani NIJZ do 13. oktobra 2020. Dekleta, željna tekem so na gostovanje odšla z zavedanjem, da je to tako pričakovana prva tekma po dolgem šestmesečnem premoru in hkrati morda že zadnja za nekaj časa. Tako so odigrala dolgo tekmo, ter v nekaj več kot dveh urah prišle do zaključnega petega niza. Pred zadnjim nizom so se odločile, da gredo na vse ali nič in si priigrajo novo, prvo letošnjo tako želeno zmago. Ob menjavi polj so vodile z 8:6 in nobena ekipa ni popuščala, ko so se domačinke pri dvanajsti točki nevarno približale.

Zadnje točke "na ziher"

Odbojkarice Kostak Elmonta so zadnje točke odigrale z glavo in “na ziher” ter tako prišle do zaključnega servisa ob 14 točki. Servis je uspešno izvedla najstarejša Manca Dremelj, potem pa je sledila dolga zadnja točka, ko je ekipa iz Brestanice ubranila napad domačink in ob lepem sprejemu blokerke Nele Zupan, podaji Aleksandre Kožar in napadu Eve Jurečič so napad ubranile tudi domačinke iz Kranja in skoraj prelisičile s skrajšanim udarcem, a požrtvovalnost mlade Lili Čižmek je žogo vrnila nazaj v igro, ki so jo domačinke dvignile visoko nad rob mreže, kjer je samozavestno zadnjo točko in s tem tudi tekmo zaključila mlada blokerka Lara Gramec, ki je suvereno zaključila napad v tri metre in tako dala še večje zadovoljstvo celi ekipi, ki je celi dve uri dihala kot eno.

Naslednji vikend tekma v Brestanici, a brez gledalcev

Ekipa Kostak Elmonta je sezono začela z zmago in je že v pričakovanju prve domače tekme, ki upajmo, da bo v soboto, 17. oktobra 2020, ko v Brestanico prihaja ekipa Celja.

OD Brestanica

krško
odbojka

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja