Skip to main content
V Posavju 4.6° C Torek, 24. november 2020
17.01.2020
08:55
Grafika: Ansat TV
Kaj se je v Posavju decembra dogajalo na kulturnem področju? V nadaljevanju objavljamo pregled decembrskega dogajanja v oddaji Kultura v Posavju.

Kultura v Posavju, december 2019

Na obisku v Valvasorjevi knjižnici Krško

Valvasorjeva knjižnica Krško deluje na območju občin Krško in Kostanjevica na Krki, kjer opravlja kulturno, izobraževalno, informacijsko in socialno vlogo za vse generacije. Ob stalnih programih vsako leto pripravljajo novosti – teh so bili obiskovalci deležni tudi med vseslovenskim Tednom splošnih knjižnic.

Razstava Matjaža Gederja

Za konec še v Kostanjevico na Krki oziroma Lamutov likovni salon, kjer je na ogled razstava Matjaža Gederja Na krilih. Geder se na razstavi predstavlja z najnovejšimi grafikami izvedenimi v tehniki monoprinta, unikatnimi deli, ki brišejo ločnico med slikarskim in grafičnim izrazom.

Razstava Postelja v Galeriji Krško

V Galeriji Krško so odprli razstavo Postelja vizualne umetnice Nataše Skušek, ki je po temeljni izobrazbi kiparka, vendar v svojem umetniškem ustvarjanju prehaja med različnimi mediji in praksami. Dopolnitev razstave 80. leta dedek Mraz, 20. 12. 2019 (389) V Mestnem muzeju Krško oz. Mencingerjevi hiši so dopolni razstavo 80. so bila leta … v Krškem. Tokratna, že tretja dopolnitev je zasnovana kot občasna razstava, ki so jo poimenovali Siva kučma, bela brada, topel kožuh, zvrhan koš …

Fotografska razstava v Dvorani v parku

Bili smo tam je naslov letne razstave fotografij, ki so jo v Dvorani v parku pripravili člani Društva ljubiteljev fotografije Krško.

Razstava članov Društva likovnikov Krško - OKO

Člani Društva likovnikov Krško – OKO so v avli Kulturnega doma Krško pripravili skupinsko razstavo, ki so jo poimenovali Sreča. Dela so nastajala na tečaju slikanja v tehniki akril na platno.

Likof na OŠ dr. Mihajla Rostoharja

Osnovna šola dr. Mihajla Rostoharja Krško ob koncu jeseni oz. ob zaključku spravila pridelkov s šolskega vrta, že vrsto let pripravlja prireditev Likof. Ta iz leta v leto raste, zato so jo letos iz šolskih prostorov prvič preselili v Veliko dvorano Kulturnega doma Krško.

(eP)

video
valvasorjeva knjižnica krško
galerija božidar jakac

Pridružite se nam

Poglejte tudi