Skip to main content
V Posavju 19.9° C Četrtek, 22. oktober 2020
29.07.2020
09:02
Posavski tednik na ePosavje TV
Grafika: ePosavje TV
V zadnji julijski oddaji Posavski tednik so pogledali v polletno dogajanje letošnjega leta v občini Krško. Kaj vse bo ostalo zabeleženo v zgodovinskih zapisih prvega polletja leta 2020?

Posavski tednik 420, 29. julij 2020

Prenova mostu na Brodu pri Podbočju

Pregled polletnega dogajanja v občini Krško smo začeli na Brodu pri Podbočju, kjer so januarja po uspešno opravljenem tehničnem pregledu odprli tamkajšnji most čez Krko, ki je bil zaprt od avgusta lani. V Šolskem centru Krško-Sevnica so se ob začetku leta razveselili laboratorija FabLab. Gre za veliko pridobitev šole, saj dijake preko takega laboratorija dodatno spodbujajo k uresničevanju svojih idej s področja tehnike oz. naravoslovja. V času zimskih počitnic so po Posavju potekale številne aktivnosti. Obiskali smo Mestni muzej Krško, kjer so ob razstavi 80. so bila leta … v Krškem pripravili počitniško delavnico Te naročim k frizerju?

Epidemija

V Sloveniji so se sredi marca, da bi se zajezilo širjenje okužbe z novim koronavirusom, zaprle šole in vrtci, fakultete, ustavljen je bil javni promet ter prepovedana neposredna prodaja blaga in storitev, z določenimi izjemami. Kljub temu, da se je skorajda ustavilo javno življenje, javne službe niso počivale. Aprila smo preverili, kako je v času epidemije potekalo delo tistih, ki skrbijo za ustrezno kakovost pitne vode ter reden odvoz odpadkov in njihovo predajo v nadaljnjo predelavo. Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je bil v družbi državnega sekretarja Blaža Košoroka na delovnem obisku v družbah GEN energija in Nuklearna elektrarna Krško.

(eP)

posavski tednik
video
brežice
krško
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja