Skip to main content
V Posavju 15.7° C Četrtek, 24. september 2020
05.08.2020
14:06
Posavski tednik na ePosavje TV
Grafika: ePosavje TV
V prvi avgustovski oddaji Posavski tednik so pogledali v polletno dogajanje letošnjega leta v občini Sevnica. Kaj vse bo ostalo zabeleženo v zgodovinskih zapisih prvega polletja leta 2020?

Posavski tednik 421, 4. avgust 2020

V tokratni oddaji smo se sprehodili skozi prvo polovico leta 2020 v občini Sevnica. Osrednja točka dnevnega reda januarske redne seje Občinskega sveta Občine Sevnica je bil predlog Strateškega načrta Javnega zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Sevnica za naslednje štiriletno obdobje.

Nove garaže

Zdravstveni dom Sevnica je od letos bogatejši za novozgrajeni tehnični del reševalne službe in nujne medicinske pomoči. Naložbo, vredno 320 tisoč evrov, so v februarja uradno predali namenu. V Sevnici potekala tradicionalna prireditev Športnik leta, ki je izpostavila najsvetlejše sevniške športne dosežke, zaznamoval pa jo je razgiban in – kako drugače kot športno obarvan spremljevalni program.

Obnova Trškega dvorca

Občina Sevnica je v okviru dveh projektov, sofinanciranih z evropskimi sredstvi, pristopila k obnovi prostorov Trškega dvorca, v katerih je bil do nedavnega arhiv. Prostori se nahajajo v pritličnem delu stavbe, ki neposredno meji na občinsko cesto, ki vodi skozi Glavni trg v Sevnici. Marca smo preverili, kako potekajo dela.

Občinski svet Občine Sevnica se je seznanil s projektom Strategija in model vzpostavitve različnih oblik integrirane in dolgotrajne oskrbe v lokalni skupnosti in sprejel sklep, da se Občina Sevnica vključi v Konzorcij 17.

Epidemija

V Sloveniji se je sredi marca, da bi se zajezilo širjenje okužbe z novim koronavirusom, ustavilo javno življenje. Zaprle so se šole in vrtci, prav tako fakultete, ustavil se je javni promet ter prepovedala neposredna prodaja blaga in storitev, z določenimi izjemami. V Sevnici so kmalu po razglasitvi epidemije potrdili prve primere okužbe. Ukrepi zaradi epidemije novega koronavirusa pa so se kmalu poznali tudi na trgu dela. Zaradi upada ali izničenja dohodkov podjetij je bilo aprila več brezposelnih predvsem v storitvenih dejavnostih, tudi nekateri samostojni podjetniki so bili primorani opustiti svoje dejavnosti.

Stanovanjska soseska ob Drožanjski cesti

V Sevnici so maja podpisali pogodbo za pripravo občinskega podrobnega prostorskega načrta za gradnjo stanovanjske soseske ob Drožanjski cesti. Člani Občinskega sveta Občine Sevnica so sicer omenjeno območje že obravnavali kot prostorsko pobudo za gradnjo potrebne družbene infrastrukture.

Kopalna sezona na sevniškem bazenu

Junija so na obnovljenem sevniškem bazenu odprli kopalno sezono. Na novinarski konferenci, ki je potekala tik pred odprtjem, so predstavili potek obnove bazena.

(eP)

posavski tednik
video
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja