Skip to main content
V Posavju 16.4° C Četrtek, 24. september 2020
12.08.2020
08:48
Grafika: Ansat TV
Kaj se je v Posavju julija dogajalo na gospodarskem področju? V nadaljevanju objavljamo pregled julijskega dogajanja v oddaji Gospodarstvo v Posavju.

Gospodarstvo v Posavju, julij 2020

Seznam prednostnih investicij

Vlada je na podlagi tretjega protikoronskega zakona določila seznam 187 pomembnih investicij, v skupni vrednosti 7,7 milijarde evrov. Med njimi sta tudi Hidroelektrarna Mokrice in 2. blok Nuklearne elektrarne Krško.

Ravnanje z odpadki

Ravnanje z odpadki predstavlja enega večjih izzivov za vsa evropska in svetovna mesta. Še posebej, ko gre za projekte sanacije in zapiranja odlagališč nenevarnih odpadkov. Družba Kostak je v sodelovanju s hrvaškim podjetjem Opera Group v letošnjem letu začela izvajati dela na sanacijah odlagališč na Hrvaškem, med drugim tudi v Poreču.

Uspešno leto Skupine GEN

Skupina GEN je poslovno leto 2019 zaključila zelo uspešno, tako vsaj kažejo podatki v nedavno objavljenem letnem poročilu. Prihodki celotne skupine so znašali 2,2 milijarde evrov, čisti dobiček je znašal 48,5 milijona evrov, kar je za 28 % več od načrtovanega. V krovni družbi pa so prihodki znašali 209 milijonov evrov, od tega čisti dobiček 27,4 milijona evrov.

Oblikovanje trajnostnih kolesarskih produktov

Čezmejni projekt Ride and Bike II združuje po tri partnerje iz Slovenije in Hrvaške. Njegov cilj je okrepiti obstoječo turistično ponudbo skozi vzpostavitev, izboljšanje ter razvoj kolesarjenja in konjeništva v obmejnih regijah. Na novinarski konferenci so predstavili oblikovanje trajnostnih kolesarskih produktov v Sevnici kot del destinacije Dežela Grofov celjskih.

Podelitev spričeval in nagrad najboljšim

Na Srednji poklicni in strokovni šoli Krško je potekala podelitev spričeval in nagrad najboljšim na poklicni maturi in zaključnih izpitih.

(eP)

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja