Toni Sotošek: Antonov koncert ob 25-letnici poučevanja (FOTO)

Toni Sotošek: Antonov koncert ob 25-letnici poučevanja (FOTO) Foto: Helena Murgelj

V petek, 18. januarja, je priznani in priljubljeni posavski glasbenik Toni Sotošek z družino organiziral Antonov koncert ob 25. letnici poučevanja diatonične harmonike v športni dvorani OŠ Jurija Dalmatina Krško. Ime Toni se prenaša že nekaj generacij iz očeta na sina. Anton je bil oče glasbenika Tonija Sotoška, Toni je tudi njegov sin. V počastitev svojega patrona organizira koncert na njegov god.

Koncert je začel Toni Sotošek kot solist, trio, družina in njegovi učenci harmonikarji. Sotošek je v goste povabil odlične glasbene izvajalce. Na koncertu so se predstavili: Modrijani, Prifarski muzikanti, ansambel Toneta Rusa, Marko Pezdirc, Nuša Derenda, družina Zagmajster, pevski zbor OŠ Jurija Dalmatina Krško, Pihalni orkester Krško, Folklorna skupina DKD Svoboda Senovo, harmonikarji Tonija Sotoška, Mateja Božičnika, Boštjana Povšeta in Janeza Lekšeta ter družina Tonija Sotoška. Program je povezoval Vinko Šimek, ki je predstavil glasbenika in njegovo družino. Toniju veliko vrednoto predstavlja družina: žena Darja in njegovih pet otrok, ki so vsi povezani z glasbo.

Toni je v teh letih izšolal preko 900 učencev, ki so prejeli več kot tisoč nagrad na številnih tekmovanjih doma in v svetu. Izdal je štiri zgoščenke. Ob tej priložnosti je bila predstavljena nova zgoščenka Jaka, gas!, ki jo je izdal Toni Sotošek z družino in prijatelji. Na zgoščenki je 14 skladb, katerih besedilo, glasbo in aranžma je prispeval slavljenec. Voditelj programa se je predstavil tudi v vlogi Jake Šraufcigerja in tako poskrbel za humor. Zanimivo sceno je tudi tokrat pripravil Guni Fabjančič iz Brestanice.

Koncert so sklenili z Avsenikovo Na Golici. Na prireditvi je vsak obiskovalec našel nekaj zase, saj je bila glasba zelo raznolika in za vse glasbene okuse. Obiskovalci, ki so do zadnjega kotička napolnili dvorano, so bili nad koncertom zelo navdušeni.

Helena Murgelj

FOTOGRAFIJE (26)


Poglejte tudi