Skip to main content
V Posavju -3.5° C Četrtek, 23. januar 2020
29.04.2019
21:16
Foto: lync-adrenaline.com
Na spletnem mestu ePosavje.com začenjamo z novo rubriko Mobilnost, v kateri bomo predstavljali zanimivosti s posavskih cest. Kot prvega predstavljamo Can Am Spyder.

Can Am Spyder

Ni prav pogost na naših cestah Can Am Spyder ni prav pogost na naših cestah. Zato je bila radovednost mimoidočih še toliko večja. Testnega trikolesnika v bleščeči zlati barvi smo prevzeli v podjetju Ski&Sea, ki je zastopnik za vse »igrače« namenjene odraslim iz programa grupacije BRP. Potrebno je bilo malce privajanja, ker je vožnja s Spyderjem specifična. Ko se ga privadiš, je pravi užitek.

B kategorija Udobje za voznika in sovoznika je vrhunsko. Tovrstna vozila so vozna z B kategorijo. Spyder prav kliče po popotovanjih. Ker smo imeli v času testiranja nekaj deževnih dni se nismo odpravili na daljše potovanje.

Po posavskih cestah Ker pa ima Posavje in bližnja okolica veliko lepih kotičkov je padla odločitev, da njegove zmogljivosti preizkusimo po posavskih cestah. Našo »križarko poganja Rotax-ov vodno hlajeni štiritaktni trivaljnik s 1300ccm, ki pridela 96 kW (115 KM). Iskri konjiči se na cesto prenašajo preko polavtomatskega menjalnika.

Skratka moči je več kot dovolj za popotovanje. Sedenje pa že spominja na udobje domačega fotelja. Še več Spyderjev »fotelj« je tudi ogrevan. Manjkala ni niti glasba. V stilu smo obšli Mokrice, Kostanjevico, Otočec, Brestanico in ostale zanimive kraje. Kje smo bili, kaj vse ponuja in kako smo se imeli si lahko preberete na povezavi Lynx-adrenaline.com.

Lynx Adrenaline

mobilnost

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja