Skip to main content
V Posavju 14.9° C Nedelja, 27. september 2020
12.06.2019
15:10
Foto: G. Keller
Okoliški hribi, blatne gozdne ceste in hudourniki so pravo okolje za »štirikolesnike«. Pred časom smo imeli na testu CF FORCE 850 XC 4X4.

Štirikolesnik CF Force 850 XC 4x4

POSAVJE Zanj so na novo razvili agregat, ki bo osnova tudi za novega tisočaka (CF-ja z 1000 ccm), prav tako je novo podvozje in zunanja podoba. Obstaja v treh barvah - črni, maskirni in oranžni. Mi smo dobili oranžnega, ki lepo sovpada z barvo našega portala.

Ima vse, kar imajo veliki

Dobre dva metra dolg in 800 kubičen štirikolesnik je prava paša za oči. Ima vse kar imajo veliki. Servo krmilo, LED dnevne in glavne luči integrirani smerokazi, LCD armaturna plošča, ki prikazujejo obilico podatkov, Alu platišča, zaščito za roke, električni vitel, udoben sedež za voznika in še bolj udoben zadnji sedež za lepšo polovico. No saj lahko tudi vozi, ampak zadnji sedež je res udoben.

Fotogalerija:

 

Štirikolesniki so vozni z B kategorijo

Štirikolesniki so vozni z B kategorijo, kar je za marsikoga zelo praktično. Veter v laseh in po stranpoteh z B kategorijo. No skoraj, čelado je treba imeti in to z več razlogov. Varnost je seveda prvi in najbolj pomemben. S svojim 800 kubičnim agregatom, ki nam postreže z 46kW, brezstopenjskim menjalnikom, štirikolesnim pogonom in zaporam diferenciala ter reduktorjem je zelo uporabna igrača ali pomoč pri delu na prostem.

Kadar ne plužimo domačega dvorišča ali vlačimo prikolico, se z njim lahko podate na prijeten in vznemirljiv izlet v dvoje ali sam. Več o CF Force 850 pa si preberite na http://eposavje.si/cf-force-850-xc.

V kratkem bomo testirali novega tisočaka. Vtise bomo podelili tudi z vami.

Test: Toni Glušič
Foto: G. Keller

mobilnost
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja