Skip to main content
V Posavju 7° C Ponedeljek, 27. marec 2023
12.10.2020
09:57
Seat Leon 1,5 TSI FR
Foto: Toni Glušič
Testirali smo novi Seat Leon 1,5 TSI FR. Pri Seatu so zelo ponosni nanj. Slogan: Ustvarjen, da zasije. Slogan drži.

Novi Seat Leon 1,5 TSI FR

"Podvozje je dovolj čvrsto za ostro vožnjo"

Spredaj učinkoviti LED žarometi, zadaj nove LED luči povezane preko celega pokrova prtljažnika in dinamični smerniki. Vsekakor se opazi, če je novi Leon pred vami. Všečna novost je tudi napis Leon v pisanih črkah. Bočna linija se tradicionalno nagiba proti športnosti in je zelo všečna. Novi Leon si deli platformo z Golfom 8 in ugotovili smo, da je to odlična rešitev.

150 konjev, ročni 6-stopenjski menjalnik

Podvozje je dovolj čvrsto za ostro vožnjo, vendar še vedno udobno in neravnine s ceste se v kabino skoraj ne prenašajo. Testni Leon je trenutno najmočnejše motoriziran. Poganja ga 1498 kubični bencinski štirivaljnik s turbino. To zadošča za 110kW ali po domače 150 konjev in navora za 250 Nm. S tem avto preko ročnega 6-stopenjskega menjalnika doseže maksimalno hitrost 216 km/h in pospešek 8,4 sekunde do 100. Naša testna poraba je bila med 6 in 7 litrov na 100 km, kar je solidno za to moč in velikost vozila. Z lažjo nogo gre tudi poraba malce nižje.

"Prostora za potnike je dovolj"

Notranjost

Notranjost pokaže na koncernske gene vendar je zopet Seatovsko obdelana. Sedeži so udobni z odlično bočno oporo, trikraki športni volan z multifunkcijo je ogrevan in avtomatska klima je 3- področna.

Digitalizirana armatura

Za nastavitve ter zabavo skrbi 10-inčni ekran na dotik. Armatura je popolnoma digitalizirana. Zanimiva je tudi ambientalna svetloba z veliko možnosti nastavitve. Prostora za potnike je dovolj tako spredaj kakor zadaj. V prtljažnik gre za 380 litrov prtljage. Novi Seat Leon je dobro opremljen tudi glede varnostnih sistemov in sistemov za udobje. Za več o novi Seatovi zvezdi na: https://www.lynx-adrenaline.com.

Tekst: Toni Glušič

mobilnost
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja