Skip to main content
V Posavju 15° C Nedelja, 23. februar 2020
25.10.2019
14:35
Foto: Maja Dodič
Manja Ostrelič je tipična bikica, stara 33 let, ki pogosto simbolično in vztrajno rine z glavo skozi zid. Rada ruši nam mnogokrat moteča prepričanja, ki so v ljudeh zasidrana zaradi vzgoje in okolja.

Obraz Posavja

Manja Ostrelič

Osnovno izobrazbo je Manja Ostrelič pridobila na OŠ Leskovec pri Krškem, šolanje pa je nadaljevala na Gimnaziji v Brežicah. V življenju je mnogokrat slišala "Joj, Manja – kako klepetava si. Ravno pravšnja za politiko." Zato je verjetno tudi izbrala študij Politologije na Fakulteti za družbene vede in ga kot diplomirana politologinja uspešno zaključila. Izobraževanje je nadaljevala v smeri sociologije, saj ji je ta veliko bolj domača.

Manja Ostrelič zelo rada hodi v hribe, prebere veliko knjig, potuje z družino in prijatelji, se zabava s svojima sinovoma in si pogosto privošči kakšno odlično večerjo s svojim možem, kjer razvajata svoje brbončice. Hrana je v njenem življenju na zelo posebnem mestu. Rada prime za kuhalnico in kaj skuha, še posebej pa rada, kaj dobrega speče. Manja Ostrelič nas je povabila na obisk, kjer smo okusili njeno znamenito tortico brez moke in sladkorja.

Če boste zagledali Manjo na cesti, bo večinoma časa oblečena v barvah in zelo redko v črnini. Prisega na roza, rumeno, malina barvo, svetlo zeleno, skoraj povsod pa jo spremlja bela barva. Z možem in sinovoma si je ustvarila prijeten dom v idilični vasici blizu Brežic, kjer skupaj ustvarjajo toplino in domačnost.

(Foto: Maja Dodič)

Kako poteka povprečen dan Manje Ostrelič?

"Zbujam se brez budilke. Še v postelji si zavrtim meditacijo. Nato z možem zbudiva otroke, da se pripravijo za nov šolski dan. Ko otroci in mož odidejo, si skuham svoj zeleni čaj in preberem misel iz svoje knjige Moj dan, ki jo posnamem in podelim na Instagramu (@manjaostrelic), potem se usedem za računalnik in naredim vse tekoče zadeve (blog vsebine, spletna stran, fb, IG, mail). Če si vzamem čas, na hitro skočim na svoj priljubljeni Šentvid ali na telovadbo, da potem še z večjim veseljem nadaljujem svoj dan. Da sem polna kisika in dobre energije, mi omogoča ravno ta čas, ki ga imam zase. Večkrat se dogovorim za kakšen dopoldanski sestanek. Po kosilu pa po navadi namenim čas svojim trem sončkom. Moji popoldnevi so večino zaznamovani z individualnim coachingom, predavanji ali izobraževanjem lastnih veščin (pridobivanje nenehnega znanja je ključ vsega)."

Tudi bolj žalostne teme, so del našega življenja. Kako Manja Ostrelič – razmišlja o smrti, izgubah in o prvem novembru – dnevu spomina na mrtve?

"Od nekdaj sem se bala smrti, ker sem vedno živela v občutku, da bom nekaj zamudila, če bi umrla sedaj. Razmišljala sem, da imam vendar še toliko znanja in veščin, ki jih želim pokazati svetu. Od kar pa sem se naučila živeti za dani trenutek in za dan, v katerem sem in ga izkoristiti v polni meri, tega strahu nimam več. Ob izkušnji prijateljice, ki je v nosečnosti izgubila otroka, sem se tudi sama zamislila, kako grozno se počutijo ljudje ob izgubi in kakšna čustva žalosti, nemoči in obupa so takrat deležni. Ravno zato vidim nesmisel po pehanju za vsemi materialnimi dobrinami in kazanju svetu svojo vrednost z njimi, ko pa je pomembno le to, da imamo drug drugega in smo hvaležni za vsak čas, ko ga preživimo skupaj. Zelo dobro vem, da je to zelo lahko reči, narediti in to živeti pa je popolnoma nekaj drugega. Toda vsak dan imamo priložnost, da se potrudimo po svojih najboljših močeh."

Kaj je za Manjo Ostrelič polno življenje človeka?

"Dolgo časa sem živela v prepričanju, da je življenje, ki si ga želim, tam nekje čez nekaj let, ko bom imela dovolj denarja, ko bom imela poklicno svobodo, ko bom imela otroke, ko bom imela moža, ko bom imela hišo. In ta leta kar niso in niso hotela priti, kljub temu da sem v teh letih vse to ustvarjala. In za vsakodnevnim pehanjem za vsem tem, sem ugotovila da življenje teče in da vse to ni za vogalom in da ne bo prišlo čez nekaj let, ko bo na videz vse popolno. Vse to je življenje danes in to vajo ponavljamo vsak dan znova. Nekje sem prebrala, da si postavi cilj, pot pa je tvoje življenje in tega se zavedaj vsak dan. Uživam v lepih trenutkih in tudi tistih, ko mi je težko in bi najraje obupala. Takrat sama sebe opomnim, da grem samo po zalet in da se vsaka pravljica zaključi z lepim koncem."

Katere tri vrednote Manja Ostrelič ceni in postavlja v osprednje svojega življenja?

Ljubezen, ker je ni nikoli dovolj in se deli ter množi in dela svet prijetnejši. Sreča, ker nam je to naravno stanje, ki smo ga na poti izgubili in si ga želimo nazaj ter prijaznost, ker ta tke lepe vezi med nami in nam lepša življenja.

Manja Ostrelič nam je opisala svoj poklic in kaj pravzaprav sploh počne? Kakšni so njeni cilji in kaj obeta v prihodnje?

Manja se je rodila z mnogimi darovi, ki jih želi pokazati svetu. Nikakor pa se ni morala odločiti, katerega izmed darov bo izbrala za svojo poklicno pot. Zato se je odločila, da ne bo ničemur več rekla ne in bo preizkusila čim več stvari, ki jo bodo osrečevale in pomagale drugim.

Trenutno deluje kot edina ženska, ki coacha (mentorira) moškim na njihovi poti osebnostne in partnerske rasti in si s tem zadaja res velik izziv. Za moške pravi, da so čudovita bitja a da zraven sebe potrebujejo žensko, ki jih inspirira. Ko imajo to, lahko delajo čudeže. Vsaka ženska lahko inspirira svojega moškega, če moški le spusti svoj ego in prepričanja, ki so veljala zadnjih sto let, se je pripravljen učiti in na sebi tudi nekaj spremeniti. S tem moški ne izgubi svoje moškosti, temveč postane pravi moški (in nikoli več ne bo fantiček). Kajti narejeni smo, da delujemo drug z drugim v sinergiji in si ne mečemo polena pred noge. To je izpolnjujoče partnerstvo, ki si ga naj bi vsi želeli. Ker na žalost še vedno velika večina za to ni pripravljena narediti nič, potem tudi ne moremo pričakovati nič. Za vse tiste moške, ki pa si le želijo nekaj narediti, je ustvarila coaching paket »Jaz sem car«.

V prihodnje nam Manja Ostrelič obeta novo knjigo, ki bo namenjena moškim, kjer bo opisan pogled na moškega iz ženske strani in dinamika, ki jo imamo na relacijah ženska – moški.

Moj dan in Manja Ostrelič – kakšne skrivnosti ima knjiga, ki jo je izdala Manja Ostrelič?

Knjiga Moj dan je knjiga misli, ki si jih je pisala Manja Ostrelič, ko je v življenju prestajala težko obdobje in so ji misli dajale moč in pogum, da vztraja naprej.

Ker želi Manja Ostrelič s tem povedati, da je edini dan, ki nam je na voljo danes je nastala knjiga. Danes imamo namreč priložnost, da se odločimo kakšen ta dan in takšen tudi bo. Kajti sploh ni pomembno, kaj bo čez en teden, en mesec ali pa čez leto dni. Do tam pridemo in dneva v dan, vsak dan posamezno. Zato je knjiga Moj dan namenjena vsem in deluje tako, da si naključno izbereš stran kjer te čaka sporočilo, ki ti je namenjeno danes.

Knjiga Moj dan deluje motivacijsko in nam daje priložnost, da vsak dan nekaj naredimo zase (kar postaja čedalje bolj pomembno). Kajti nihče ne bo nekaj naredil namesto nas, sami smo odgovorni za svoje življenje. Kako ga želite živeti? Manja Ostrelič ve, da z nasmehom in mislijo, ki ji jo podari njej ravno knjiga Moj dan.

Manja Ostrelič napoveduje:

Z Manjo Ostrelič smo izbrali dve priložnosti, kjer se boste z njo lahko srečali poleg fb strani in povezave na spletno stran osebno.

V živo lahko Manjo srečate na dveh aktualnih predavanjih:

Partnerski odnosi: breme ali svoboda?

  • MS OZRK Novo mesto 12. 11. 2019 ob 18.00
  • Mladinski Center Brežice 14. 11. 2019 ob 18.00

Spremljate jo lahko tudi na spletni strani www.manjaostrelic.si, FB strani Manja Ostrelič – Skupaj zmoremo VEČ in pa na IG profilu @manjaostrelic.

Manja Ostrelič – ker je to pomembno, da pove?

"Zabavajte se vsak dan v življenju in naj vas strahovi in stavek »Kaj bodo pa drugi rekli,« ne ustavi pred tem, da bi počeli tisto, ob čemer se počutite super in s tem delate le sebi in drugim dobro. Srečno in srčno ob izkušnji, ki se ji reče življenje."

video
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja