Skip to main content
V Posavju 16.3° C Četrtek, 26. maj 2022
20.10.2021
18:19
Srečanje meddržavne komisije NEK
Foto: MZI
Na Bledu so se v sredo sestali člani slovenske in hrvaške strani na rednem srečanju meddržavne komisije NEK. Člani spremljajo izvajanje vseh členov meddržavne pogodbe.

Seznanitev in spremljanje določb meddržavne pogodbe

BLED Na Bledu je potekal redni sestanek Meddržavne komisije za spremljanje izvajanja Pogodbe med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Hrvaške o ureditvi statusnih in drugih pravnih razmerij, povezanih z vlaganji, izkoriščanjem in razgradnjo Nuklearne elektrarne Krško, ki sta mu slovenski minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec in hrvaški minister za gospodarstvo in trajnostni razvoj Tomislav Ćorić.

Člani komisije so se seznanili z delovanjem elektrarne od zadnjega zasedanja komisije, ki je bilo julija lani, obravnavali pa so tudi izpolnjevanje ciljev tretje revizije programa razgradnje in odlaganja radioaktivnih odpadkov.

Obe strani zadovoljni

"NEK dosega odlične delovne, varnostne in ekonomske rezultate ter obratuje varno, zanesljivo in odgovorno do okolja v katerem je," je po srečanju izjavil Vrtovec. "Srečanje meddržavne komisije je priložnost, da državi obravnavata tudi vsa druga operativna vprašanja v zvezi z izvajanjem določb meddržavne pogodbe, in to smo danes tudi uspešno naredili."

S sodelovanjem obeh strani pa je zadovoljen tudi hrvaški minister Ćorić, posebej pa ga veseli, da jim je uspelo imenovati koordinacijski odbor, ki bo pripravil vse za načrtovano četrto revizijo programa razgradnje in radioaktivnih odpadkov.

(eP)

energetika
nuklearna elektrarna krško
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja