Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
09.10.2020
21:14
COVID-19 ukrepi v Nuklearni elektrarni Krško
Grafika: ePosavje.com
Ob naraščajočem številu potrjenih okužb v občini Krško smo v Nuklearni elektrarni Krško povprašali, ali načrtujejo uvedbo kakšnih dodatnih varnostnih ukrepov v povezavi s COVID-19.

Dodatnih ukrepov, povezanih s COVID-19, v NEK zaenkrat ne načrtujejo

Rožman: "Nuklearna elektrarna Krško se je od spomladi naprej obnašala previdno"

KRŠKO V občini je v dobrem tednu dni število potrjenih aktivnih primerov iz 6 skočilo na 31. Ob teh novih okoliščinah smo vprašali v Nuklearno elektrarno Krško (NEK), ali morda načrtujejo uvedbo dodatnih ukrepov. Kot nam je povedal predsednik uprave NEK Stane Rožman, "se je NEK od spomladi naprej obnaša konzervativno, previdno ter proaktivno v smislu zaščite zaposlenih in izrazite zaščite izmenskega osebja, oz. kritičnih funkcij, ki so nujne za varno in stabilno obratovanje."

"Glede na razmere temeljne ukrepe sproti dopolnjujemo"

Rožman: "Temeljnih ukrepov niti nismo bistveno sproščali"

Rožman pravi, da temeljne ukrepe, ki so jih v Nuklearni elektrarni Krško sprejeli že ob marčevski razglasitvi epidemije, dopolnjujejo sproti glede na razmere. "Teh ukrepov niti nismo bistveno sproščali, ostajamo na teh. Vsi temeljni ukrepi se spoštujejo dosledno, vse ostale nianse o karantenah in testih pa smiselno upoštevamo navodila NIJZ," dodaja sogovornik.

"Zaenkrat ne uvajamo novih ukrepov"

"Cilj je, da nadaljujemo z vsemi aktivnosti, tako z obratovanjem in vsemi projekti, ki so v teku. Naša glavna preventivna je skrb za tiste, ki delajo na elektrarni," je zaključil Rožman.

(bš)

nuklearna elektrarna krško
koronavirus
krško
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja