Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
14.08.2020
08:22
Termoelektrarna Brestanica, avgust 2020
Foto: ePosavje.com
V Termoelektrarni Brestanica so sredi obširne montaže opreme, med drugim so v minuli dneh postavili dimnik za drugi nadomestni plinski agregat, za sedmi plinski blok. Dela potekajo po načrtih.

V Termoelektarni Brestanica sredi obširne montaže opreme

60 metrov visok dimnik je sestavljen iz štirih delov

KRŠKO V sklopu projekta izgradnje novih plinskih blokov, v katerih bodo z dvema 53 MW blokoma zamenjali stare plinske bloke PB 1-3, v Termoelektarni Brestanica gradijo drugi nadomestni plinski agregat PB7. Prejšnji konec tedna so na gradbišču postavili v začetku meseca dobavljen 60 metrov visoki dimnik, ki je sestavljen iz štirih segmentov, dolžine približno 15 metrov.

Tudi montaža ostalih delov opreme poteka po načrtih

Ob tem v Brestanici aktivno poteka montaža tudi na ostalih delih glavne tehnološke opreme, ki je bila dostavljena na lokacijo Termoelektrarne Brestanica in postavljena na temelj v mesecu maju.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com in Termoelektrarna Brestanica):

Dela otekajo tudi na pomožnih tehnoloških sistemih

Vgradili nov transformator in 110 kV kabelsko povezavo

Kot pravijo v Termoelektrarni Brestanica, poleg glavne tehnološke opreme potekajo dela na pomožnih tehnoloških sistemih, potrebnih za obratovanje plinske turbine (na dovodu goriva in hladilnem sistemu. Prav tako zaključujejo dela na visokonapetostni opremi, kjer so za dodatno polje razširili GIS stikališče ter vgradili nov transformator in 110 kV kabelsko povezavo.

Termoelektrarna Brestanica, sedmi blok

Montaža vse opreme bo zaključena predvidoma do sredine jeseni

Sledila bodo testiranja, preizkusi, pregled in poskusno obratovanje

Montaža vse opreme za drugi nadomestni plinski blok bo zaključena predvidoma nekje do sredine letošnje jeseni. Nato bodo sledila hladna in vroča testiranja, funkcionalni preizkusi, tehnični pregled in na koncu še poskusno obratovanje.

Skupno zmogljivost elektrarne bodo povečali na 404 MW

"S tem uspešno stopamo proti zaključku realizacije načrtovane izgradnje dveh novih plinskih blokov, s čimer bomo povečali skupno zmogljivost elektrarne na 404 MW," dodajajo v Termoelektrarni Brestanica.

(bš)

krško
fotogalerija
termoelektrarna brestanica

Pridružite se nam