Skip to main content
Petek, 1. december 2023
07.04.2021
09:26
Dušan Šiško, Termoelektrarna Brestanica
Foto: Termoelektrarna Brestanica
V torek, 6. aprila, je Dušan Šiško, član Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor in poslanec v državnem zboru Republike Slovenije, obiskal Termoelektrarno Brestanica.

Dušan Šiško na delovnem obisku v Termoelektrarni Brestanica

KRŠKO V okviru poslovnega obiska je direktor Termoelektrarne Tomislav Malgaj poslancu skupaj s sodelavci predstavil elektrarno in njeno vlogo v elektroenergetskem sistemu Slovenije ter projekt izgradnje novega plinskega bloka, ki se počasi zaključuje. Namreč, prejšnji teden je bil uspešno izveden strokovni tehnični pregled, kateremu bo sledilo poskusno obratovanje.

V okviru obiska sta se direktor Malgaj in poslanec Šiško dotaknila tudi zagotavljanja sistemskih storitev in strateških rezerv na ozemlju Republike Slovenije, ki bodo zmogle nadomestiti in zagotoviti zanesljivo pokrivanje velikega obsega novo načrtovanih zmogljivosti obnovljivih virov energije (OVE), ki so podvržene naravnim danostim (sonce, veter in voda) ter bodo tako tudi v prihodnje zagotavljale varno in zanesljivo oskrbo vseh prebivalcev Republike Slovenije z električno energijo.

Termoelektrarna Brestanica

termoelektrarna brestanica
krško
energetika

Pridružite se nam

Novice iz Posavja