Skip to main content
V Posavju 16.6° C Sreda, 25. maj 2022
20.04.2022
09:22
Prva faza posodobitve letališča Cerklje ob Krki
Foto: arhiv ePosavje
Projekt vzpostavitve gospodarskega središča Feniks dobiva nadaljevanje, ko so za sredo napovedali podpis pisma o nameri.

Podpis pisma o nameri za vzpostavitev gospodarskega logističnega središča

BREŽICE Dopoldne smo na naših straneh poročali o napovedanem podpisu pisma o nameri za vzpostavitev Gospodarskega logističnega središča Feniks v Posavju. Kot so sporočili z Občine Brežice, pismo o nameri v sodelovanju povezuje Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Ministrstvo za obrambo, Ministrstvo za okolje in prostor, Družbo za avtoceste Republike Slovenije, d.d., Ministrstvo za infrastrukturo in Občino Brežice. S podpisom pisma bodo, tako v Brežicah, "podpisniki izrazili namero, da bodo vsak na svojem področju usklajeno prispevali k temu, da se zagotovijo pogoji za začetek gospodarskih aktivnosti Gospodarskega logističnega središča Feniks v Posavju, ki je prostorsko urejeno z Uredbo o državnem prostorskem načrtu za gospodarsko središče Feniks v Posavju."

Podpis so prestavili na kasnejši termin

Zvečer so sporočili, da so sredin podpis pisma o nameri odpovedali, oziroma prestavili so ga na kasnejši termin. 

"Več kot 400 hektarjev površin, ustvarjenih bo 2.000 novih kakovostnih delovnih mest"

"Center gospodarsko-razvojno-logističnega središča v Posavju bo zgrajen na območju letališča Cerklje ob Krki, zanj je predvidenih več kakor 400 ha opremljenih površin. Na tem območju so avtocesta (X. koridor), železnica in letališče, kar omogoča optimalno izvajanje logističnih dejavnosti. Neposredna bližina meje s sosednjo Hrvaško, ki je hkrati tudi Schengenska meja, predstavlja še dodatno priložnost," so zapisali na spletnem mestu v podporo izvedbi Strategije razvoja Slovenije in reformam, ki je delovalo od maja 2006 do decembra 2008.

feniks
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja