Skip to main content
V Posavju 8.7° C Četrtek, 30. marec 2023
11.08.2022
20:44
GEN energija
Foto: ePosavje.com
V portfelju Slovenskega državnega holdinga (SDH) kot krovnega upravljavca kapitalskih naložb države je družba GEN energija. SDH je zamenjal pet članov nadzornega sveta in imenoval šest novih.

GEN energija z novimi nadzorniki

KRŠKO Uprava Slovenskega državnega holdinga (SDH) je na 25. redni seji v torek odpoklicala pet članov dosedanjega nadzornega sveta družbe GEN energija.

"Nadzorni svet je izgubil zaupanje SDH"

Kot pravijo v obrazložitvi odločitve, "je družba Gen energija in skupina GEN v zahtevnem obdobju energetske draginje, ko Vlada Republika Slovenije z interventnimi zakoni bistveno posega v poslovanje družb skupine GEN." In nadaljujejo, da je GEN energija in skupina GEN pred zahtevnim investicijskim ciklom. Med njimi izpostavljajo projekte hidroelektrarne na spodnji in srednji Savi ter projekt JEK 2. Ti projekti naj bi po njihovem "bistveno prispevali k zeleni transformaciji in Republiki Sloveniji omogočil doseganje podnebnih ciljev."

GEN energija, novi nadzorniki

Kdo so novi nadzorniki GEN energije?

Uprava SDH-ja je tako odpoklicala pet dosedanjih članov in imenovala šest novih - odpoklicani so Ksenija Flegar, Patricia Čular, Jure Soklič, Veljko Flis in Gaber Kontelj, novoimenovani pa Mateja Čuk Orel (do odpoklica konec januarja letos je bila namestnica predsednika dotedanjega nadzornega sveta Cvetka Sršena), Ivana Nedižavec Korada, Miloš Pantoš, Rok Marolt, Marijan Penšek in Žiga Debeljak. V nadzornem svetu ostajajo predstavniki zaposlenih Samo FürstMarjanca Molan Zalokar in Rene Jeromel

Stari nadzorni svet je izgubil zaupanje SDH-ja

Kot pravijo na SDH-ju, je zdaj že nekdanji nadzorni svet "vezano na izpolnitev pričakovanj glede ureditve ustreznega korporativnega upravljanja v skupini GEN izgubil zaupanje SDH, ki se je iz tega razloga odločil za odpoklic in imenovanje novih članov nadzornega sveta, predstavnikov kapitala."

gen energija
energetika

Pridružite se nam

Novice iz Posavja