Skip to main content
V Posavju 5.9° C Petek, 9. december 2022
01.06.2020
10:24
Grafika: Ansat TV
Kaj se je v Posavju maja dogajalo na gospodarskem področju? V nadaljevanju objavljamo pregled majskega dogajanja v oddaji Gospodarstvo v Posavju.

Gospodarstvo v Posavju, maj 2020

Obisk v GEN energiji in Nuklearni elektrarni Krško

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je bil v družbi državnega sekretarja Blaža Košoroka na delovnem obisku v družbah GEN energija in Nuklearna elektrarna Krško.

Suša in nizki vodostaj Save

V družbi GEN energija, ki združuje spodnjesavske hidroelektrarne in Savske elektrarne Ljubljana se letos soočajo z zelo nizkimi hidrološkimi razmerami. Sušne razmere namreč vplivajo na pretoke rek in posledično na manjšo proizvodnjo elektrike iz hidroelektrarn. Kakšen je njihov vpliv na delovanje verige spodnjesavskih hidroelektrarn pa v naslednjem prispevku.

Vpliv epidemije na gospodarstvo

Vlada je – kot je znano – maja sprejela odlok, s katerim preklicuje epidemijo novega koronavirusa, s koncem epidemije pa se končajo tudi številni ukrepi, ki so bili sprejeti v okviru zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo.

Ukrepi v Nuklearni elektrarni Krško

V Nuklearni elektrarni Krško so bili med prvimi, ki so ob začetku epidemije oz. še pred njo uvedli ukrepe in bodo po besedah vodje proizvodnje Gorazda Pfeifera eni zadnjih, ki jih bodo sprostili. V začetku maja so jih sicer že nekoliko omilili.

Gradnja oskrbovanih stanovanj v Krškem

V neposredni bližini krškega doma starejših občanov poteka gradnja stanovanjske stavbe z 29 oskrbovanimi stanovanji. Skupna površina novih stanovanj bo okvirno 1500 kvadratnih metrov, pred objektom bodo urejene zunanje površine za kakovostno preživljanje prostega časa in 18 parkirnih mest.

(eP)

video
krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja