Skip to main content
Sobota, 2. december 2023
21.12.2021
13:33
INNO Industry
Foto: RRA Posavje
V petek j e v prostorih DIH Slovenije v Ljubljani potekal hibridni dogodek Pametna tovarna v praksi, ki ga je organiziral Razvojni center Novo mesto.

S projektom INNO INDUSTRY na dogodku Pametna tovarna v praksi

LJUBLJANA V sklopu dogodka so se predstavila nekatera znana, večja podjetja, pa tudi nekatera manjša podjetja, ki so pametno tovarno ali nekaj njenih bistvenih komponent implementirala v realno okolje. Na dogodku je sodelovala tudi Regionalna razvojna agencija Posavje, vodilni partner projekta INNO INDUSTRY, ki se izvaja v okviru programa Interreg Europe.

Organizator je v prvem delu dogodka predstavil Laboratorij za tovarne prihodnosti (LABTOP), ki deluje kot učni industrijski laboratorij za motiviranje, poučevanje, aplikativno raziskovanje in testiranje, ter je eden prvih sodobnih centrov znanja v Sloveniji, kjer si je možno ogledati prikaz pametne tovarne, ki deluje po principu industrije 4.0. Drugi del dogodka je bil namenjen predstavitvi slovenskih podjetij s praktičnimi primeri implementacije pametne tovarne v praksi. Udeleženci so lahko spoznali digitalne transformacije in primere delovanja pametne tovarne v avtomobilski, orodjarski in embalažni industriji, v proizvodnji modularnih in mobilnih zgradb, strojne opreme ter na področju razvoja informacijskih rešitev.

Kaj je projekt INNO INDUSTRY?

Projekt INNO INDUSTRY, ki se skupaj z 9 partnerji evropskih držav ukvarja z industrijo 4.0 in digitalno transformacijo, je na dogodku prispeval nekatera teoretična izhodišča s predstavitvijo ključnih projektnih ciljev, dosežkov in načrtov. Projekt s 1. februarjem 2022 prehaja v zadnjo, drugo fazo, v kateri bodo strmeli k implementaciji 10 akcijskih načrtov s ciljem izboljšanja inovacijskih politik v industriji 4.0 v Evropi.

(eP)

rra posavje
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja