Skip to main content
V Posavju 32.6° C Sreda, 28. julij 2021
24.05.2019
12:10
Grafika: ePosavje
Na območju tovarne Krka v Krškem so v minulih dneh zabrneli stroji, gradbena dela pa so postala skoraj tema številka ena vsakdanjih pogovorov pod Sremičem. Torej, kaj pripravljajo? Uradna razlaga je:

Kaj v Krškem gradi Krka?

"Potekajo priprave na gradnjo novega skladišča nevarnih snovi"

KRŠKO Potem, ko so o gradnji poročali v lokalnem časopisju in v informativni oddaji na nacionalnem radiu, je zdaj znano tudi več uradnih informacij. Kot pravijo v Krki, "v Krškem potekajo priprave na gradnjo novega skladišča nevarnih snovi."

"Zmogljivosti za skladiščenje surovin za kemijsko in farmacevtsko proizvodnjo"

Kakor dodajajo v četrtletnem poročilu o poslovanju skupine Krka, "bodo z naložbo zagotovili zmogljivosti za skladiščenje surovin za kemijsko in farmacevtsko proizvodnjo, ki bo urejeno po smernicah tehničnih pravil za ločeno skladiščenje nevarnih snovi (TRGS)." Objekt je zasnovan tako, da se bodo tehnološke operacije izvajale v skladu s pravilnikom o tehničnih in organizacijskih ukrepih za skladiščenje nevarnih kemikalij in s predpisi glede dela v eksplozivnem okolju in varstva okolja.

Fotogalerija:

Gradnja bo končana julija 2020

Kot še pravijo v sporočilu, bo gradnja 8,2 milijona evrov vrednega objekta končana julija 2020.

Sprememba v obratovanju naprave (...) ni večja sprememba

V "Sklepu o prijavi nameravane spremembe v obratovanju naprave, ki lahko povzroči onesnaževanje okolja večjega obsega", ki ga Agencija Republike Slovenije izdala 15. marca 2018, pišejo, da nameravana sprememba v obratovanju naprave za proizvodnjo osnovnih farmacevtskih izdelkov s kemičnimi postopki, "ni večja sprememba, vendar zahteva spremembo pogojev in ukrepov v veljavlnem okoljevarstvenem dovoljenju in zanjo ni potrebno izvesti presoje vplivov na okolje in pridobiti okoljevarstvenega soglasja."

1.600 paletnih mest v skladišču

V omenjenem sklepu pišejo, da ob osrednja stavba skladišča kemikalij imela dimenzije 67 x 28,6 metrov in bo visoka 16 metrov, skupna kapaciteta skladiščenja bo 1.600 paletnih mest, s 1.500 paletnimi mesti v osrednji stavbi ter paletnimi mesti v nadstrešnicah in kontejnerskem skladišču. "Maksimalna količina skladiščenih nevarnih snovi na lokalciji Skl 4 bo 670 ton, skladišče pa želi upravljalec graditi na lokaciji Krško, ker ga bo sem preselil in lokacije Ločna, zaradi nameravane igradnje drugih enot na lokaciji v Ločni."

(bš)

krško
krka

Pridružite se nam

Novice iz Posavja