Skip to main content
Sobota, 9. december 2023
20.03.2020
18:58
Foto: arhiv ePosavje
Že prejšnji teden smo poročali, da so ob razglasitvi epidemije v Nuklearni elektrarni Krško že sprejete ukrepe z začetka meseca še nadgradili.

Tudi v GEN energiji sprejeli vrsto ukrepov

Za nemoteno obratovanje njihovih proizvodnih enot

KRŠKO Tudi v krovni družbi GEN energiji so ob obvestilu o sumu okužbe s koronavirusom "sprejeli vrsto ukrepov za nemoteno in stabilno obratovanje elektrarn, s čimer tudi v sedanjih kritičnih okoliščinah uspešno uresničujemo naše poslanstvo. Predvsem pa se v zadnjih dneh in tednih ponovno potrjuje strateški pomen visoke stopnje samooskrbe Slovenije z električno energijo."

Načrt ključnih kadrov

Od 16. marca zaposleni delajo od doma

Kot pravijo v sporočilu, "poslovodstva v Skupini GEN ukrepe sprejemajo skladno s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje in pristojnih mednarodnih organizacij (vključno z IAEA)." V družbi GEN energija so tako pripravili načrt ključih kadrov in 13. marca večini zaposlenim omogočili delo od doma v obdobju od 16. do vključno 27. marca 2020.

Pripravili so tudi načrt nadomeščanj v primeru odsotnosti

"Dodatno je poslovodstvo od 19. do vključno 27. marca 2020 delo na daljavo odredilo vsem zaposlenim. Izjema so nekatere ključne funkcije za izvajanje in podporo proizvodnim procesom. Pripravili so tudi načrt nadomeščanj vodij sektorjev in služb v primeru odsotnosti," še dodajajo.

Oglede elektrarn odpovedali z 2. marcem

Svet energije je zaprt od 6. marca

Vse oglede elektrarn so odpovedali z 2. marcem 2020, s 6. marcem tudi vse obiske v Svetu energije. "Zaposlenim so zagotovili ustrezna zaščitna sredstva in sredstva za razkuževanje rok ter dodatno razkuževanje delovnih prostorov. Vsakodnevno spremljajo aktualne novice, ki jih na spletni strani objavlja Nacionalni inštitut za javno zdravje in osrednji mediji, obveščajo svoje zaposlene o novostih, jih opominjajo na preventivno in samozaščitno ravnanje ter jih pozivajo k popolni izolaciji v krogu družin," dodajajo v sporočilu.

(bš)

gen energija
krško
koronavirus

Pridružite se nam