Skip to main content
Torek, 28. november 2023
23.03.2021
14:32
Obnova odlagališča Novi Marof
Foto: Kostak, d. d.
Odlagališče Novi Marof v Varaždinski županiji je že šesto odlagališče na Hrvaškem, pri sanaciji katerega je sodelovala družba Kostak

Družba Kostak zaključila že šesto sanacijo odlagališča na Hrvaškem

KRŠKO V sodelovanju s hrvaškim partnerskim podjetjem Opera Group je v lanskem letu zaključila štiri projekte sanacije odlagališč nenevarnih odpadkov v občinah Poreč, Pazin, Sveti Ivan-Žabno in Rovinj, v letu 2019 pa tudi na odlagališču pri Kninu. Trenutno poteka sanacija odlagališč na območju občin Drniš in Drenje. Odlagališče Novi Marof je prejšnji teden obiskal tudi hrvaški minister za gospodarstvo in trajnostni razvoj Tomislav Ćorić.

Odlagališče Novi Marof

Sanacija odlagališč pa niso njihovih edini projekti na Hrvaškem

"Veseli nas, da je bila sanacija odlagališča Novi Marof zaključena v roku in da svoje znanje s področja ravnanja z odpadki uspešno prenašamo v sosednjo državo ter tako prispevamo k reševanju okoljskih problemov," je povedala Ivana Buble iz družbe Kostak, vodja projektov na Hrvaškem.

Hvar, Varaždin

Poleg projektov sanacije odlagališč družba Kostak sodeluje na Hrvaškem tudi pri projektu rekonstrukcije in izgradnje spremljajočih objektov na vodooskrbnem območju Vrbovca in Jelse na otoku Hvaru ter pri projektu odvajanja in čiščenja odpadnih voda v Varaždinu.

(eP)

kostak krško
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja