Skip to main content
V Posavju N/A° C Sreda, 17. april 2024
18.09.2021
15:07
Foto: Krka
Na letošnji razpis se je odzvalo 86 mladih raziskovalcev iz 17 gimnazij oz. srednjih šol. Skupaj z mentorji so pripravili 52 raziskovalnih nalog.

Krkini nagrajenci so prepoznavni ambasadorji znanja

NOVO MESTO V Krki so razglasili prejemnike Krkinih nagrad za srednješolske raziskovalne naloge. Na letošnji razpis se je odzvalo 86 mladih raziskovalcev iz 17 gimnazij oz. srednjih šol, ki so ob pomoči mentorjev in somentorjev pripravili 52 raziskovalnih nalog. Med njimi je znanstveni odbor Sveta Sklada Krkinih nagrad avtorjem 24 raziskovalnih nalog podelil Krkino nagrado, 28 pa jih je prejelo Krkino priznanje. Posebno zahvalo za dolgoletno prizadevno spodbujanje in uspešno mentorstvo dijakov je tokrat prejela profesorica  z II. Gimnazije Maribor. 

Fotogalerija (Foto: Krka):

 

Predsednik Sveta Sklada Krkinih nagrad dr. Aleš Rotar, član uprave in direktor Razvoja in proizvodnje zdravil v Krki, je ob razglasitvi poudaril: "Nagrajena dela še posebej odlikuje osredotočenost na rezultat. Temu smo in bomo v Skladu Krkinih nagrad namenjali posebno pozornost."

Krkine nagrade so več kot pol stoletja stičišče raziskovalnega dela, Krkini nagrajenci pa prepoznavni ambasadorji znanja. Sklad Krkinih nagrad že od leta 1971 prispeva k popularizaciji raziskovalnega dela med študenti, dijaki in mentorji v izobraževalnih in raziskovalnih ustanovah. 

(eP)

krka

Pridružite se nam