Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
11.11.2019
08:47
LAS Posavje naprej z aktualno predsednico
Foto: RRA Posavje
Na sedežu Regionalne razvojne agencije Posavje je prejšnji četrtek potekala ustanovna seja novega upravnega odbora LAS Posavje. Na seji so izvoljeni člani Upravnega odbora izvolili novo predsedstvo.

Janja Jordan ostaja predsednica upravnega odbora LAS Posavje

Izvolili novo podpredsenico

Člani upravnega odbora LAS Posavje so zaupanje za opravljanje funkcije predsednika/-ce LAS Posavje za štiriletno mandatno obdobje oziroma do zaključka programskega obdobja ponovno podelili Janji Jordan z Občine Krško, ki LAS Posavje zastopa od oktobra 2015. Dosedanjo podpredsenico Mojco Žganec Metelko iz Zavoda Knof bo nasledila Suzana Pavlič iz Ribogojstva Pavlič

"Ribiški sklad nam je bil v začetku programskega obdobja neznanka"

Kot pravijo na Regionalni razvojni agenciji Posavje, so bili člani upravnega odbora enotni, da je LAS Posavje zelo uspešen pri črpanju evropskih sredstev iz vseh treh skladov CLLD (Evropskega kmetijska sklada za razvoj podeželja, Evropskega sklada za regionalni razvoj in Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo). "Še posebej pa iz ribiškega sklada, ki nam je bil ob začetku tega programskega obdobja neznanka, a nam je Posavcem kljub temu uspelo najti uspešno formulo za sestavo partnerstev in vsebin ribiških projektov," dodajajo v sporočilu.

Dodatna sredstva za uspešnost

Omejneni ribiški projekt tmeljijo na pristopu od spodaj navzgor, saj vključujejo tako ribogojce kot tudi lokalne skupnosti in nevladni sektor, ki vsak na svoj način pripomorejo k celovitosti, učinkovitosti in trajnosti projektov in k inovativnem razvoju območja LAS Posavje. Uspešnost so prepoznali tudi na nacionalnem nivoju in jih v ta namen dodelili sredstva za uspešnost v višini 375.384,82 evrov.

Samo en celinski ribiški LAS?

"Neuradni napovedi, da naj bi v naslednji programski perspektivi obstajal samo en celinski ribiški LAS, pa člani UO in udeleženi ribogojci odločno nasprotujejo, s čimer bodo seznanili tudi pristojne organe upravljanja in odgovorne za načrtovanje izvajanja mehanizma CLLD v naslednjem programskem obdobju," še dodajajo.

(bš)

las posavje
rra posavje
posavje
krško

Pridružite se nam