Skip to main content
V Posavju 16° C Ponedeljek, 20. marec 2023
06.10.2021
10:40
Vrtovec na obisku v Sevnici
Foto: Občina Sevnica
V Sevnici v teh dneh poteka več infrastrukturnih projektov, med drugim tudi v sklopu urejanja poslovne cone na drugi strani železniške postaje Sevnica. V torek so gostili ministra za infrastrukturo.

Minister na obisku

SEVNICA V torek so v Sevnici na delovnem obisku gostili ministra za infrastrukturo Jerneja Vrtovca in sodelavce, na obisku je bila tudi direktorica Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo Ljiljana Herga s sodelavci.

Srečanje so popoldne začeli s sestankom v Konferenčni dvorani Komunale Sevnica, nato pa so si ogledali gradbišče novega nadvoza v sklopu projekta Komunalno opremljanje v Poslovni coni Sevnica.

Fotogalerija (Foto: Občina Sevnica):

"Zelo pomembna investicija za mesto"

"Investicija je zelo pomembna za mesto, za pretočnost prometa v mestu in za industrijske obrate, ki so veliki zaposlovalci. Gradbišče smo si ogledali v luči lažje mobilnosti, pretoka prometa in prometne ureditve, na ta način pa poudarili pomembnost ne samo te, temveč tudi ostalih bodočih ureditev," je ob ogledu gradbišča na Savski cesti v Sevnici povedal minister Jernej Vrtovec.

"V istem prostoru se srečujejo občinski in državni projekti"

Ob zaključku obiska je župan Srečko Ocvirk poudaril, "da se v istem prostoru srečujejo občinski in državni projekti, ki rešujejo težave mobilnosti in prometa za iste ljudi. Zato je usklajeno delovanje med občino in ministrstvom zelo pomembno." Gradnja novega nadvoza v poslovno cono Sevnica je prva velika investicija v smislu širše ureditve železniške postaje, ki še nima podhoda na peron in se srečuje s problematiko nivojskega prehoda tudi pri Stillesu."

Preureditev prometne infrastrukture

V Sevnici bodo v sklopu ureditve poslovne cone ob Hermanovi cesti izboljšali dostop do tega dela mesta. V sklopu naložbe, ocenjena je na 1,4 milijona evrov, bodo uredili dostopno cesto in izvennivojsko križanje z železniško progo. S tem bodo poslovno cono razširili ter s tem obstoječim in novim podjetjem omogočili boljše in optimalno izvajanje njihove poslovne dejavnosti.

(eP)

sevnica
fotogalerija
ceste

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja