Skip to main content
Torek, 5. december 2023
22.02.2022
13:12
Kostak, d. d., obisk predstavnikov iz Splita
Foto: Kostak, d. d.
Družbo Kostak Kostak so v ponedeljek, 21. februarja, obiskali župan Splita prof. dr. sc. Ivica Puljak, podžupan Bojan Ivošević in direktor splitske Čistoče Ivica Karoglan.

Družbo Kostak, d. d., v ponedeljek obiskala delegacija iz Splita

KRŠKO Družba Čistoča opravlja storitve vzdrževanja javnih površin in ravnanja z odpadki na območju mest Split in Solin ter občin Podstrana, Klis in Dugopolje. Skupno število prebivalcev na tem območju znaša 300.000, v poletnih mesecih pa se število uporabnikov njihovih storitev in s tem tudi količine zbranih odpadkov bistveno povečajo zaradi turizma.  

Predsednik uprave družbe Kostak Miljenko Muha, direktor Sektorja komunale Jože Leskovar, direktorica Sektorja za ravnanje s surovinami Jožica Stegne in vodja Sektorja za razvoj in tehnologije Ivana Buble so jim predstavili sistem ravnanja z odpadki na območju občin Krško in Kostanjevica na Krki ter najnovejše tehnologije obdelave odpadkov. Stekli so tudi pogovori o možnosti sodelovanja na področju obdelave odpadkov in prevzema reciklantov v sklopu ustanovitve hčerinske družbe Kostak GTS v Zagrebu. 

Kostak, obisk iz Splita

Primer dobre prakse

"Predstavniki splitskih lokalnih oblasti in družbe Čistoča si prizadevajo za trajnostno ravnanje z odpadki in kakovostne komunalne storitve za prebivalce Splita z okolico, zato nas veseli, da so družbo Kostak izbrali kot primer dobre prakse," so sporočili iz družbe Kostak, d. d..

(Kostak, d. d., eP)

kostak krško
krško

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja