Skip to main content
V Posavju -0.6° C Petek, 27. januar 2023
02.03.2022
18:11
GEN energija, nova nadzornika
Foto: arhiv ePosavje
Po razrešitvi Martina Novšaka z mesta generalnega direktorja GEN energije nadzorniki družbe danes nadaljujejo sejo in iščejo Novšakovega naslednika. Družbo trenutno vodi Gordana Radanovič.

Nadaljevanje seje nadzornega sveta GEN energije

KRŠKO Potem ko so nadzorniki GEN energije prejšnji teden razrešili dolgoletnega generalnega direktorja družbe Martina Novšaka, v sredo nadaljujejo z iskanjem njegovega naslednika. Po naših informacijah danes še ni za pričakovati imena novega generalnega direktorja, prejšnji teden je bil prvi med imeni v javnosti Blaž Košorok, državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo.

Prispevek iz oddaje Posavski tednik 502, 1. marec 2022:

Ostri odzivi iz Posavja

"Ukrep nerazumen in na nek način neodgovoren"

Po Novšakovem odpoklicu, razrešitvi, so iz Krškega prišli ostri odzivi. "Lahko bi rekli, da živimo v časih in razmerah, v odnosih, ker je ta odločitev, ta ukrep na nek način pričakovan, ni bil neko silno presenečenje, po drugi strani je pa treba ugotoviti, vsaj z vidika našega razumevanja, da je ta ukrep nerazumen in na nek način neodgovoren," je dogajanje za ePosavje.com komentiral predsednik uprave Nuklearne elektrarne Krško Stane Rožman.

"Če bo nekdo iz Ljubljane, gre za nezaupanje energetskemu bazenu"

Poslanec v Evropskem parlamentu in nekdanji krški župan Franc Bogovič je dodal, "da če se bo za vodenje GEN energije pripeljalo nekoga iz Ljubljane, mislim, da gre za nezaupanje energetskemu bazenu, ki, če smo pošteni, je svetel del slovenske energetike in slovenskega gospodarstva, ki je v državni lasti. Tako kot se je vodilo GEN energijo, Nuklearno elektrarno Krško, gradilo energetski bazen v Posavju, se ni gradilo nikjer v Sloveniji. To je bil plod najprej odličnega strokovnega vodenja teh ljudi, poznavanja stroke in tudi spoštovanja okolja, v katerem so bivali in odličnega sodelovanja v tem okolju. Upam, da bo tudi tisti, ki bo nasledil g. Novšaka iz našega okolja, kajti le v tem primeru računam, da bo ta steber še naprej tako uspešen, kot je bil doslej."

O pričakovani razrešitvi

Župan Mestne občine Krško Miran Stanko je bil ob razrešitvi Martina Novšaka presenečen, vendar je dodal, da "je bilo takšnih poskusov v preteklosti kar nekaj. Glede na to, da je bil 'obglavljen GEN-i, je bilo za pričakovati nadaljnji poskus 'obglavljenja' GEN energije in izpeljati celotno zadevo v energetiki v nekoliko drugo smer."

(eP)

gen energija
krško
energetika

Pridružite se nam

Novice iz Posavja