Skip to main content
V Posavju 23.2° C Ponedeljek, 14. junij 2021
30.09.2020
14:21
Podjetniški inkubator v starem Krškem
Foto: ePosavje.com
V stavbi nekdanje Preskrbe, v peš coni na Cesti krških žrtev v starem mestnem jedru Krškega, so v torek odprli prostore podjetniškega inkubatorja, v katerem bo prostora za posavska start-up podjetja.

Podjetniški inkubator v Krškem

Prostor za posavska zagonska podjetja

KRŠKO Z namenom vzpodbujanja mreženja znanja, nadgradnjo kompetenc in vzpodbujanjem internacionalizacije ter tako imenovanega co-workinga je Občina Krško lani pristopila k rekonstrukciji objekta na naslovu Cesta krških žrtev 44 v Krškem z namenom vzpostavitve podjetniškega inkubatorja. Projekt gradnje je zaključen, predstavili so ga na novinarski konferenci.

Prostori na okoli 580 kvadratnih metrov

V novih prostorih Podjetniškega inkubatorja Krško bodo na okoli 580 kvadratnih metrih imela možnost zagona posavska start-up podjetja oz. posamezniki s poslovnimi idejami. Podjetniški inkubator je je regijski projekt, katerega osnovni namen je povečanje podjetniške dinamike, rast števila novonastalih podjetij ter izboljšanja poslovnega okolja v regiji.

Obnovljen objekt bivšega Merxa

"Naložba v vrednosti nekje 558.000 evrov"

"Podjetniški inkubator je obnovljen objekt bivšega skladišča Merxa. Objekt je kazil ta del mesta, na tak način smo ga obnovili. Gre za naložbo v vrednosti nekje 558.000 evrov, od tega je 385.000 prispevala Evropska unija, oz. Republika Slovenija," je ob tem dejal krški župan Miran Stanko. Po njegovih besedah smo dobili lep objekt, ki bo koristen za podjetnike v celotnem Posavju.

"Ne gre za prostore, temveč za kompleksen program, mentorstva"

Programe in vsebinske aktivnosti pripravljajo na Centru za podjetništvo in turizem Krško. Z oddajo prostorov bodo začeli z januarjem prihodnje leto. Kristina Ogorevc Račič, direktorica Centra za podjetništvo in turizem Krško, je ob tem povedala, da naj bi sama investicija potekala do konca naslednjega leta.

Inkubator bodo nadgradili s poslovno točko SPOT

"Odločili smo se, da kakšnemu mlademu podjetniku predčasno ponudimo te prostore"

"Glede na situacijo in stanje epidemije smo se odločili, da kakšnemu mlademu podjetniku predčasno ponudimo te prostore. Ne gre za prostore, temveč za kompleksen program, mentorstva in usposabljanj, kjer se bodo lahko mladi podjetniki vključevali." Kot je še povedala Kristina Ogorevc Račič, bodo inkubator nadgradili s poslovno točko SPOT, ki jo na CPT že vodijo.

Prostor za novonastala podjetja

V inkubatorju bodo prostor za obdobje do pet let dobila novonastala podjetja, ki na dan oddaje vloge ne bodo starejša od dveh let. Namen inkubatorja je namreč nuditi podporo podjetjem v začetnem obdobju.

(eP)

podjetništvo
krško
video
posavski tednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja