Skip to main content
Ponedeljek, 29. maj 2023
09.10.2019
08:42
Foto: RRA Posavje
V četrtek je v Ljubljani potekalo senzorično ocenjevanje ribjih izdelkov, ki sodi v projektu Ocenjevanje ribjih, sofinanciran iz Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo.

Ocenili so 21 vzorcev ribjih izdelkov

LJUBLJANA Ocenjevanje ribjih izdelkov je bil prvi tovrsten dogodek v Sloveniji. Kot so sporočili iz Regionalne razvojne agencije Posavje, je glavni cilj ocenjevanja "ribogojcem po objektivnih merilih omogočiti primerjavo in hkrati povečati vrednost lokalnih rib in ribjih izdelkov pri potrošniku. V ta namen smo v sklopu projekta razvili tudi znak kakovosti, s katerim potrošnik prejme zagotovilo, da kupujejo kakovostno hrano iz lokalnega okolja."

Prvi tovrsten dogodek v Sloveniji

Ribogojnica Akval je prejela zlato priznanje za svojo dimljeno postrv, Ribogojstvo Goričar zlato priznanje za svojo celo dimljeno postrv, ter srebrna priznanja za hladno dimljen file rdeče postrvi, dimljen file soma, dimljen file postrvi šarenke in namaz iz dimljene postrvi, Ribogojnica Ribon, Martin Starc pa bronasto priznanje za dimljeno postrv šarenko in kose dimljenih postrvi v marinadi.

(bš)

rra posavje
krško
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam