Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
11.02.2020
12:38
Petr Domin
Foto: Vipap Videm Krško
Kot so sporočili iz družbe Vipap Videm Krško, je predsednik uprave in izvršni direktor družbe od novembra lani Petr Domin.

"Moja naloga je zagotoviti nadaljni razvoj podjetja"

Petr Domin, novi predsednik uprave Vipap Videm Krško

Petr Domin se je družbi Vipap Videm Krško pridružil po tridesetih letih v mednarodnem podjetju Huhtamaki Oy, svetovnem proizvajalcu embalaže za živila. Kot pravi, "je moja naloga zagotoviti nadaljnji razvoj podjetja, pripraviti strategijo, ki vodi h krepitvi tržnega položaja v srednji in jugovzhodni Evropi ter povečati dobičkonosnost podjetja."

Lani so praznovali 80-letnico delovanja

"Vipap je lani praznoval 80-letnico delovanja. Ko bodo naši nasledniki praznovali stoletnico, želim, da potrdijo, da smo dobro opravili svoje delo," dodaja Domin.

Od novembra lani je papirnica v lasti RIDG Holding

Novi lastnik družbe je skupina vlagateljev RIDG Holding, ki je papirnico lani novembra kupila od češkega Ministrstva za finance, lastnika 96,5 % delnic.

"Pripraviti strategijo za zagotavljanje bistveno donosnega delovanja podjetja"

"V zadnjem času je Vipap stagniral in dobesedno živel iz dneva v dan. Petr Domin je v času delovanja v skupini Huhtamaki podvojil dobiček," je povedal Pavel Svoreň za deležnike RIDG Holdinga, ki je del naložbene skupine PORTIVA, in dodal: "Naloga Petra Domina je pripraviti strategijo za zagotavljanje bistveno donosnega delovanja podjetja."

(bš)

krško
vipap videm krško

Pridružite se nam