Skip to main content
V Posavju 10.8° C Nedelja, 19. september 2021
04.11.2019
13:42
Nuklearna elektrarna Krško, oktober 2019
Foto: arhiv ePosavje
Po uspešno končanem remontu in vklopu v slovensko elektro-energetsko omrežje je Nuklearna elektrarna Krško v noči s petka na soboto, s 1. na 2. november, prišla na polno moč.

NEK od sobote, 2. novembra, na polni moči

Torek, sreda

Potem, ko so Nuklearno elektrarno Krško v torek, 29. oktobra, uspešno vključili v slovenski elektro-energetski sistem, so postopno zviševali moč elektrarne. Tako so zadnjo uro sredinega večera, 30. oktobra, v omrežje oddali že 493 MWh električne energije.

Četrtek, petek, sobota

Nato so v prazničnem četrtku moč elektrarne držali na ravni, ko so vsako uro v omrežje oddali dobrih 500 MWh električne energije, od prvonovembrske osme ure zjutraj pa so moč še povečali, dan zaključili z oddanimi 678 MWh med 23. in 24. uro. V sobotnem jutru so nato med 2. in 3. uro zjutraj, tako kažejo podatki ELES-a, prišli na 691 MWh proizvedene električne energije.

Remont v NEK 2019: Od 1. do 28. oktobra

KRŠKO Letošnji redni remont se je v Nuklearni elektrarni Krško začel 1. oktobra, v tem času pa so opravili menjavo jedrskega goriva, preventivna vzdrževalna dela in opravili deset večjih naložb s področja tehnološke nadgradnje.

Zamenjali skoraj polovico gorivnih elementov

Med remontom so 56 od 121 gorivnih elementov, ki bodo zagotavljali vir energije za prihodnje leto in pol, zamenjali s svežimi. V Nuklearni elektrari Krško so izvedli obsežen standardni program vzdrževanja in preverjanja strojne, električne in merilno-regulacijske opreme, z več sto nadzornimi testi so preverili  sisteme, strukture in komponente.

(bš)

nuklearna elektrarna krško
krško
energetika

Pridružite se nam

Novice iz Posavja