Skip to main content
Sobota, 3. junij 2023
09.08.2019
08:04
Foto: ePosavje.com
V letošnjem letu je Občina Krško pristopila k izvajanju projekta, ki ga je prijavila v Dogovor za razvoj regij – Podjetniški inkubator Krško.

Podjetniški inkubator Krško

Zagotoviti pogoje za razvoj podjetništva in povečanje podjetniške dinamike

KRŠKO Namen projekta je zagotoviti pogoje oziroma infrastrukturo za razvoj podjetništva in povečanje podjetniške dinamike. Dela na objektu v starem mestnem jedru, kjer bo podjetniški inkubator, so v polnem teku.

Za hitrejšo rast in razvoj malih in srednje velikih podjetij

Ob tem v stavbi nekdanje Preskrbe, v peš coni na Cesti krških žrtev v starem mestnem jedru Krškega, za potrebe vzpostavitve podjetniškega inkubatorja, ki bo prispeval k hitrejši rasti in razvoju malih in srednje velikih podjetij ter ustvarjanju novih delovnih mest. Cilj inkubatorja je nudenje podpore gospodarstvu v obliki skupne promocije, trženja, izobraževanj in usposabljanj.

 

Za projekt tudi evropska sredstva

Za projekt v vrednosti dobrih 470 tisoč evrov bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 289 tisoč evrov, država pa 96 tisočakov. Razliko bo krila Občina Krško. Namen projekta je ustvarjanje pogojev za razvoj podjetništva in povečanje podjetniške dinamike.

Dobrih 470 tisoč evrov

Kot pravijo na občini, bo poleg tega vplival tudi na boljšo prepoznavnost, spodbujal razvoj visokotehnoloških start-up podjetij, prepoznaval univerzitetno znanje in gospodarske prakse ter ponujal prenos znanja v prakso. Kot dodaja Vlado Grahovac, podžupan Občine Krško, "s tem projektom pričakujemo, da bodo majhna in srednja podjetja dobila prepotrebni zagon za razvoj in širitev teh podjetij. Pričakujem, da bo to v veliko podporo tem podjetjem."

Gradbena dela naj bi se zaključila oktobra

V nadaljevanju pa je v načrtu tudi priprava ustreznih vsebin, s katerimi naj bi inkubator v občini Krško in širše zadovoljil potrebam po vzpostavitvi okolja, ki bo omogočalo zagon novih start-up podjetij, razvoj malih in srednjevelikih podjetij, povečanje podjetniške dinamike in izboljšanje poslovnega okolja. Gradbena dela naj bi se zaključila oktobra, v drugi fazi, ki je predvidena v letu 2020, sledi še nabava opreme ter informiranje in obveščanje javnosti o projektu do konca leta 2021.

Ansat TV

krško
podjetništvo
posavski tednik
ansat tv

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja